Grade

Actief en Natuur

Voor 20 dagen maken we een rondreis door Suriname waarbij we mooie en bijzondere plekken zullen bezoeken. Tijdens deze tour gaan wij het natuur in en krijgt u verschillende diersoorten te zien waaronder apen, luiaarden, vogels, vlinders etc. Ook komt u de diverse bevolkingsgroepen en culturen tegen tijdens deze mooie rondreis.

 

We bezoeken het:

 • We starten met een city tour waarbij u diverse monumentale gebouwen en plekken bezoekt in Paramaribo
 • Isadou: Boven Suriname gebied bezoeken waar je de Marron bevolking zult vinden. Hier krijgt u te zien hoe simpel deze bevolkingsgroep leeft, bezoekt de een van de nabije dorpen voor een dorpswandeling, een boswandeling krijgt u veel meer te horen over de flora en fauna van Suriname en een heerlijke duik in een van de stroomversnellingen.
 • We maken een stop in Nickerie, het rijst district, en ook in Bigipan. Voor vogelliefhebbers is Bigipan een ideale plek om te bezoeken. Je ziet de reigers, roofvogels, steltlopers en de hele mooie rode ibissen.
 • Raleighvallen & Voltzberg waarbij je de voltzberg zult bewandelen en een bezoekje aan een van de mooie watervallen van Suriname, de Moedervallen
 • Blanche Marie & Apoera waar de de vallen zult bezoeken en ook het inheemse dorp Apoera.
 • Galibi zeeschildpadden & Frans Guyana: een bezoekje aan het inheemse dorp Galibi en daar zult u de schildpadden gaan spotten in de avonduren. Ook brengt u een bezoekje aan  Frans Guyana in het stadje St. Laurent. Het seizoen van de schildpadden is van Februari tot en met Augustus. Indien u de tour buiten het seizoen boekt, wordt de Galibi tour normaal uitgevoerd alleen val het schildpadden bezoek dan weg. In de plaats daarvan brengt u een bezoekje aan de Tijgerbank en krijgt een u een culturele optreden.
 • Voor een beetje geschiedenis kunt u kiezen om een fietstocht naar commewijne. Hier bezoeken we diverse plantages waarbij u te weten komt over hoe het vroeger eraan toe ging op de plantages.
 • Brownsberg & Ston Island: Brownsberg is een van de natuurreservaten hier maakt u een leuke wandeling naar de watervallen en na deze watervallen gaat u naar ston Island om te overnachten.

 

Accommodatie:

De overnachting voor Raleighvallen & Voltzberg, Blanche Marie & Apoera, Ston Island, Isadou en Galibi is een hele simpele bedden accommodatie. Het is een basic lodge met bedden alleen is het bad en toilet gedeeld.

De accommodatie in Nickerie is een comfortabele hotel, hotel Regency.
De accommodatie in Paramaribo is Eco Resort. Het is heel centraal gelegen, u bent 15 minuten verwijderd van het centrum en 5 minuten van de uitgaansgelenheden, restaurants en cafe.

De accommodatie op Raleighvallen in onder beheer van Stinasu, een natuurbeheer organisatie die zich bezighoud met natuurbehoud van raleighvallen en ook van brownsberg. De accommodatie is midden in de natuur gebouwd waardoor dit de overnachtingen ook heel erg bijzonder maakt.

 

Note: Voor alleen reizigers of degene die hun eigen kamer willen wordt er een Single toeslag van € 250,- p.p erbij berekent. Dit geldt voor de accommodatie in Nickerie en in Paramaribo.

Indien u het niet erg vind om de kamer te delen met iemand anders, dan wordt u geplaatst met iemand van hetzelfde geslacht.

 

Inbegrepen in de tour:

 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) tijdens de tours
 • Tijdens de overnachtingen in de stad zijn deze maaltijden voor eigen rekening
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Bus en boot vervoer naar Brownsberg, Isadou, Raleighvallen en Blanche marie & Apoer en Nickerie
 • Activiteiten en entreegelden tijdens de tour
 • Nederlands of Engelssprekende lokale reis begeleiders
 • De accommodatie in Paramaribo is het ontbijt inbegrepen
 • Wandeling Brownsberg naar de uitkijkpunten en de watervallen
 • Bezoek Marrondorp in het binnenland
 • Boottocht op het Boven Suriname rivier
 • Boottocht naar Galibi
 • Bezoek Bagno in St. Laurent (Frans Guyana), indien u een extra rondleiding wilt zijn de kosten 11 euro per persoon.
 • Nachtelijke bezoek aan de schildpadden legstrand (per boot, seizoen van Feb.-Aug.)
20 dagen Rondreis

Meerdaagse tour

1 to 4 persons
€ 1.900,- p.p.

5 to 7 persons
€ 1.700,- p.p.
8 to 11 persons
€ 1.700,- p.p.
12 to 16 persons
€ 1.700,- p.p.
kinderen tot 15 jaar
€ 100,- korting
grade
Adventure:
Nature:
Culture:
Historic:
Appreciation:
 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

20 dagen Rondreis

Rondreis Suriname

€1.900,00 p.p. (vertrek vanaf 2 personen)

dag 1
Aankomst in Suriname
U wordt opgehaald en gebracht naar uw hotel, Eco Resort.
dag 2
Dag 2 Stadstour:
Tijdens deze tour gaat u bezoekjes brengen aan diverse locaties en musea in Paramaribo. U ziet de woningen die nog in hun oude staat zijn behouden en ook op het werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Er wordt u diverse leuke verhalen verteld over hetgeen dat u allemaal te zien krijgt.
Plekken die u zult bezoeken:
Onafhankelijkheidsplein
Fort zeelandia
Palmentuin
Waterkant
Synagoge & Moskee
Kathedraal
dag 3-6
Dag 3 – 6 Raleighvallen & Voltzberg:Om 07.30 vertrekt u vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat naar Witagron. Voordat we daar aankomen maakt u een stop onderweg voor een klein ontbijt en koffie/thee. Hierna vervolgen we onze reis door naar Witagron. Op witagron aangekomen maakt de gids en de bootsman de boot gereed om verder te varen naar Raleighvallen. Nadat u geluncht heeft stapt u de boot in en start de 3 uur durende bootreis naar raleighvallen. Aangekomen op raleighvallen zullen er geen verdere activiteiten gedaan worden omdat een ieder uitgeput is van de lange reis. Duur reis: 4 uren met de bus/auto en 3 uren met de boot.
De volgende ochtend na het ontbijt gaat u de Voltzberg bewandelen. U zult door de jungle lopen naar de top van de berg en onderweg komt u diverse dieren tegen zoals apen, vlinders, kikkers, spinnen en diverse vogelsoorten waaronder de bekende Rotshaan. Aangekomen op de top van de berg geniet u van een hele mooie uitzicht van de jungle. Nadat u genoten heeft van deze uitzicht keren we dan terug naar het resort. De rest van de middag mag u dan zelf invullen door te luieren in uw hangmat of langs het water. Duur wandeling Voltzberg: +/- 5 uren.
Op dag 3 van Raleighvallen gaan we na het ontbijt een bezoekje brengen aan de Moedervallen. Hier kunt u lekker genieten van een heerlijk dagje bij de vallen.
dag 6
Dag 6 Vertrek van Raleighvallen naar Blanche Marie: Na het ontbijt start onze reis terug met de boot naar Witagron waar wij de reis zullen vervolgen naar Blanche Marie. Onderweg maken we wat tussenstops voor wat sightseeing en sanitair. Aangekomen op Blanche Marie kunt u lekker uitrusten en zullen we de volgende dag starten met de activiteiten. Duur van de reis +/- 8 uren.
dag 7-9
Dag 7 – 9 Blanche Marie & Apoera: Op dag 7 leert u de indrukwekkende Blanche Marie vallen kennen. Het is een van de grootste watervallen van Suriname en strekt zich uit over meer dan 120 meter. U geniet van het prachtig uitzicht en mag er zelf ook nog in gaan om af te koelen.
De volgende dag vervolgen we onze reis naar Apoera, een inheemse dorp. Op Apoera krijgt u een dorpswandeling en brengt u ook een bezoekje aan een van de oude treinstations dat verder in het dorp ligt. U ziet nog de oude treinen die vroeger gebruikt werden.
dag 9
Dag 9 Vertrek van Apoera naar Nickerie met de boot: Na onze leuke bezoek aan Apoera vervolgen we onze reis vanuit Apoera over de Corantijnrivier naar Nickerie. Nickerie staat bekend om de vele rijstvelden dat het bezit. In Nickerie maakt u een rondwandeling door Nieuw-Nickerie, de hoofdstad, naar de markt en Zeedijk.
dag 10
Dag 10 Bigipan en reis terug naar Paramaribo: Na het ontbijt gaan we het natuurreservaat Bigipan bezoeken. Hier gaat u met de boot door de kanalen varen en komt u diverse diersoorten tegen. Bigipan staat bekend om de vele vogelsoorten die hier komen overwinteren, u zult voornamelijk de Rode ibissen zien. Behalve vogels vind je ook krabben, vissen en kaaimannen. Op goed geluk kom je tijdens het varen een kaaiman tegen. Tijdens deze tour vertelt de gids u over het gebied en u wordt ook gebracht naar een strand waar u een heerlijke modderbad kunt nemen en zich daarna kunt afspoelen in de zee.
Na de Bigipan tour keren we dan terug naar Paramaribo waar u langs diverse districten zult rijden zoals Coronie waar u de mooie witte houten woningen zult zien en heel veel cocospalmen waar het district om bekend staat en Saramacca met zijn monumentale gebouwen.
dag 11
Dag 11 Rustdag: Op deze mag u zelf uw activiteiten invullen of gebruiken om lekker te relaxen in uw hotel/ guesthouse
dag 13
Dag 12 – 13 Brownsberg & Ston Island: Om 08.30 vertrekken we vanaf Sidewalk ‘t Vat naar Brownsberg. Onderweg maken we een tussenstop voor een klein ontbijtje en koffie/thee. Hierna vertrekken we door naar Brownsberg. Aangekomen op het plateau van Brownsberg heeft u een hele mooie uitzicht en ziet u ook nog het Stuwmeer en op het plateau ziet u ook diverse diersoorten rondlopen. Nadat u een inleiding heeft gekregen van de gids dan start u met uw wandeling naar de watervallen. Tijdens de wandeling leert u de flora en fauna kennen van het gebied en komt u ook diverse diersoorten tegen. Apen zult u voornamelijk tegenkomen in het gebied. Aangekomen bij de watervallen mag u er ook lekker ondergaan staan om af te koelen. Nadat u genoten heeft van de watervallen keert u terug naar het plateau om te genieten van de lunch.
Na de lunch gaan we naar Ston Island voor de overnachting. De volgende ochtend na het ontbijt krijgt u een rondvaart op het stuwmeer waarbij de gids u de vele verhalen vertelt over het meer. Duur reis: 3 uren met de auto/bus.
dag 13 – 15
Dag 13 – 15 Isadou: Na de rondvaart op het stuwmeer vervolgen we de reis naar Atjoni. Vanaf Atjoni gaat u per boot naar Isadou. Aangekomen op Isadou staat de lunch voor u klaar.
Na de lunch kunt u lekker bijkomen en genieten van de omgeving. In de namiddag wordt u gebracht naar de stroomversnelling om te zwemmen. Na het avondeten maakt u een nachtvaart op zoek naar kaaimannen en genieten van de stilte op de rivier en de mooie sterrenhemel.
De volgende ochtend na het ontbijt maakt u een dorpswandeling in een van de nabije dorpen waarbij u kennis maakt met de bewoners, u ziet hun dagelijkse werkzaamheden en hun bijzondere woningen. Verder brengt u ook een bezoekje aan de lagere school die de kinderen van de nabije dorpen bezoeken en ook de medische post. Na de wandeling keert u terug naar het dorp en staat de lunch ook voor ready.
In de namiddag gaat u een boswandeling doen en komt u meer te weten over de flora en fauna. Na de boswandeling wordt u gebracht om te zwemmen.
Duur reis naar Isadou: 1 uur met de auto/bus en 45 minuten met de boot.
dag 15
Dag 15 Terugreis van Isadou naar Paramaribo: Na het ontbijt heeft u nog tijd om te genieten van uw omgeving, te zwemmen of lekker te luieren in een hangmat. Na de lunch starten we onze reis terug naar Paramaribo. Terugreis 45 min met de boot en 3 uren met de auto/bus.
dag 16
Dag 16 Rustdag: Op deze mag u zelf uw activiteiten invullen of gebruiken om lekker te relaxen in uw hotel/ guesthouse.
dag 17 – 18
Dag 17 – 18 Galibi & Frans Guyana: Om 08.30 vertrekken we vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat, we rijden door het district Commewijne naar Albina. We maken een stop op Moiwana en de gids vertelt u de geschiedenis omtrent dit gebied. Hierna rijden we verder naar Albina. Aangekomen doet u de oversteek naar Galibi. Duur reis: 2-3 uren met de bus/auto en 2 uren met de boot.
Aangekomen op Galibi krijgt u een rondwandeling op het dorp en na het avondeten gaat u samen met de gids de schildpadden spotten (Schildpadden seizoen is van februari – augustus). Indien deze tour geboekt wordt voor/na het seizoen dan zult u geen schildpadden zien maar dan wordt u naar de tijgerbank, een zandbank, gebracht om te zwemmen. De volgende dag nadat u leuke souvenirs gehaald heeft vertrekken we naar Frans Guyana. Op Frans Guyana krijgt u een rondwandeling in het stadje Saint Laurent. U maakt een bezoekje op de markt (op de woensdag en zaterdag), u kunt shoppen in een van de grote supermarkten, Super U en ook brengt u een bezoekje aan de bagno, de gevangenis waarin Papillon gezeten heeft.
Na dit bezoekje keert u terug naar Paramaribo.
dag 19
Dag 19 Commewijne fietstour: Om 09.00 vertrek u per fiets naar Commewijne om diverse plantages te bezoeken. De plantages die u bezoekt zijn:
nieuw amsterdam
peperpot
Johanna margaretha
frederiksdorp
U leert de geschiedenis kennen van deze plantages.
Duur reis: +/- 30km met de fiets.
dag 20
Dag 20 Terugreis naar Zanderij: Op deze dag is het helaa de tijd dat u terug moet. U opgehaald en wordt afgezet op Zanderij.

Tijdschema

Tourschema is weersonderhevig kan worden aangepast alsmede de tijden.
Programma-onderdelen zijn flexibel.

Voor de vegetariers, is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)

dag 2
Stadstour
08.30 Vertrek vanuit Sidewalk cafe ‘T vat
12.00 Afloop city tour
dag 3
Raleighvallen & Voltzberg
07.30 Vertrek vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat
08.30 Tussenstop voor een klein ontbijtje
12.30 Aankomst Witagron + Lunch
13.30 Varen naar Raleighvallen
16.30 Aankomst op Raleighvallen
19.00 Avondeten
dag 4
Voltzberg
08.00 Ontbijt
10.00 start wandeling naar de Voltzberg
12.00 lunch
14.00 Terug op de kamp
19.00 avondeten
dag 5
Moedervallen
08.00 ontbijt
10.00 vertrek naar de Moedervallen
12.00 lunch
19.00 avondeten
dag 6
Vertrek uit Raleighvallen naar Blanche Marie
08.00 ontbijt
10.00 vertrek terug naar Witagron
13.00 Aankomst Witagron + Lunch
17.00 Aankomst Blanche Marie
19.00 avondeten
dag 7
Blanche Marie vallen
08.00 Ontbijt
10.00 Vertrek naar de Blanche Marie vallen
12.00 Lunch
19.00 avondeten
dag 8
Vertrek naar Apoera
08.00 ontbijt
10.00 varen naar Apoera
12.00 Lunch
16.00 Dorpswandeling + Boswandeling
19.00 Avondeten
dag 9
Vertrek van Apoera naar Nickerie
08.00 ontbijt
10.00 Varen naar Nickerie
13.00 Aankomst + lunch
16.00 wandeling Nieuw – Nickerie
19.00 avond eten
dag 10
Bigipan + Vertrek terug naar Paramaribo
08.00 Ontbijt
10.00 Vertrek naar Bigipan
13.00 lunch
14.00 vertrek terug naar Paramaibo
18.00 Terug in Paramaribo
dag 12
Brownsberg & Isadou
08.30 vertrek vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat
09.30 Stop voor klein ontbijt
11.30 Aankomst Brownsberg
12.00 Start met de wandeling
15.00 Late lunch
16.30 Vertrek naar Ston Island
20.00 Avond eten
dag 13
Stuwmeer & Isadou
08.00 ontbijt
10.00 varen op het meer
12.00 vertrek naar Atjoni – Isadou
14.00 Aankomst Isadou + Lunch
16.00 Zwemmen in de stroomversnelling
19.00 Avondeten
dag 14
Dorpswandeling + Boswandeling
08.00 Ontbijt
10.00 Dorpswandeling
13.00 Terug op het resort + Lunch
15.00 Boswandeling
19.00 avondeten
21.00 Nachtvaart
dag 15
Vertrek terug naar Paramaribo
08.00 Ontbijt
12.00 lunch
14.00 vertrek terug naar Atjoni – Paramaribo
dag 17
Galibi – Frans Guyana
08.30 Vertrek vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat
11.00 Aankomst Albina
13.00 Aankomst Galibi + Lunch
15.00 Dorpswandeling
19.00 Avondeten
22.00 Schildpadden spotten
dag 18
Frans Guyana
08.00 Ontbijt
10.00 Vertrek naar Frans Guyana
12.00 Aankomst + Lunch + rondwandeling
16.00 Vertrek terug naar Albina
18.00 Aankomst Paramaribo
dag 19
Commewijne fietstour
09.00 Vertrek vanuit Fietsen in Suriname
10.00 Aankomst Leonsberg + Oversteek naar Nieuw Amsterdam
12.00 Lunch
17.00 Terug Fietsen in Suriname

Meeneemlijst

 • wandelschoenen
 • zonnebrandmiddel
 • hoed of pet
 • muggen repellent
 • kleine rugtas
 • paspoort
 • schone kleding
 • lange mouw hemd
 • lange broek
 • camera
 • zwemkleding
 • handdoek
 • waterschoenen
 • zonnebril

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 2 personen
In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / vragen ?


  • 0 €
Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

20 dagen Rondreis Suriname

U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag de 20 dagen rondreis Suriname boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

Prijs:

De kosten van deze 20 dagen Rondreis Suriname is 1900 euro per persoon. Er is een 100% vertrekgarantie vanaf 2 personen.
Indien u boekt via de Webshop:
U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
Reserveren via de webshop:
Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
Voorwaarden:
Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
 • De tour heeft een vertrekgarantie elke dag van de week vanaf 2 personen.
 • Twee dagen tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
 • U verplicht u nog tot niks door het formulier in te vullen en te reserveren.
Overige manieren om te boeken:
 1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
 2. Mailen naar [email protected]
 3. U kunt bellen op +597 8858495
 4. Contact via het contactformulier
 

Locatie