Grade

Actief en Natuur

Gedurende 20 dagen maken we een rondreis door Suriname waarbij we alle windrichtingen aandoen en de mooie en bijzondere plekken zullen bezoeken.
Tijdens deze tour gaan wij ook dieper de natuur in en krijgt u zoveel mogelijk gelegenheid verschillende diersoorten te zien, onder andere; verschillende apensoorten, rivierdolfijnen, veel soorten vogels, reuzenotters, boskonijntjes en ongetwijfeld een hoop meer!
Ook krijgt u gelegenheid de verschillende bevolkingsgroepen van Suriname te ontmoeten en te leren over hun cultuur en geschiedenis.

 

We bezoeken:

 • Paramaribo op een city tour waarbij u diverse monumentale gebouwen en plekken bezoekt in Paramaribo
 • Isadou: Boven Suriname gebied bezoeken waar u de Marron bevolking zult ontmoeten. Hier krijgt u te zien hoe deze bevolkingsgroep leeft, u bezoekt de een van de nabije dorpen voor een dorpswandeling, een boswandeling krijgt u veel meer te horen over de flora en fauna van Suriname en een heerlijke duik in een van de stroomversnellingen.
 • Brownsberg Natuur Park en Ston Island (Brokopondo stuwmeer)
 • Isadou, een resort op eiland in het Boven-Suriname gebied, waar u kennis zult maken met de marroncultuur en hun leefwijze.
 • Nickerie, het rijst district, en overnachting op Bigi Pan.
  Voor vogelliefhebbers is Bigi Pan een ideale plek om te bezoeken.
  U ziet de reigers, roofvogels, steltlopers en de hele mooie rode ibissen.
  In het seizoen ook Flamingo’s die overnachten.
 • Apoera de beoogde tweede stad van Suriname en de Washabo indianen en Kabouri kreek (reuzenotters spotten)
 • Blanche Marie, het beroemde resort met de Blanche Marie watervallen diep in het regenwoud van westelijk Suriname aan de Nickerie rivier.
 • Raleighvallen en Voltzberg, gelegen aan de bovenloop van de Coppename rivier, een schitterend natuurreservaat.
  Hier zult u de Voltzberg zult beklimmen en een bezoek brengen aan de Anjoemaravallen en de Moedervallen.
 • Galibi zeeschildpadden en Frans Guyana: een bezoekje aan het inheemse dorp Galibi en zeeschildpadden spotten in de avonduren.
 • Commewijne plantage tour per boot, tijdens deze tour bezoekt u fort Nieuw Amsterdam en verscheidene historische plantages in het Commewijne gebied, ook staat dolfijnen spotten op het programma.U kunt deze afzonderlijke tours op de site bekijken voor uitgebreide informatie en fotos en filmpjes.

Accommodatie:

De overnachting op Raleighvallen, Blanche Marie, Apoera, Ston Island, Isadou, Bigi Pan en Galibi zijn eenvoudige bed accommodaties.
Het zijn basic lodges met bedden, vaak is het bad en toilet gedeeld.

De accommodatie in Nickerie is in een hotel.
De accommodatie in Paramaribo is Eco Resort.
Het is centraal gelegen, u bent 15 minuten verwijderd van het centrum en 5 minuten van de uitgaansgelenheden, restaurants en cafes.

De accommodatie op Raleighvallen is in beheer van Stinasu, een natuurbeheer organisatie die zich bezighoud met natuurbehoud van Raleighvallen en ook van Brownsberg.
Deze accommodatie zijn midden in natuurreservaten gebouwd waardoor dit de overnachtingen ook heel erg bijzonder maakt, maar het geen 5 sterren accommatie zijn.

 

Note: Voor personen die alleen reizen of een eigen kamer wensen geldt er een single toeslag van € 250,- pp.
Dit geldt voor de overnachtingen op Raleighvallen, in Nickerie en op Blanche Marie.

Indien u het niet erg vind om de kamer te delen met iemand anders kunt u dit aangeven.

Inbegrepen in de tour:

 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) tijdens de tours
 • Overnachtingen onderweg en in Paramaribo (Ston Island, Raleighvallen Fungu eiland, Blanche Marie, Apoera, Isadou, Nickerie en Bigi Pan)
 • Bus en boot vervoer
 • Activiteiten en entreegelden tijdens de tour
 • Nederlands en Engelssprekende lokale reis begeleiders
 • Voor de accommodatie in Paramaribo is het ontbijt inbegrepen, maaltijden buiten die op de tour komen voor eigen rekening
 • Wandeling Brownsberg naar de uitkijkpunten en de watervallen
 • Beklimming Voltzberg
 • Blanche Marie watervallen, Anjoemara waterval en moedervallen
 • Boottocht Kabouri kreek (spotten reuzenotters)
 • Bezoek St. Laurent du Maroni (Frans Guyana)
 • Nachtelijke bezoek aan de schildpadden legstrand (per boot, seizoen van Feb.-Aug.)
 • Boottocht van Apoera naar Nieuw Nickerie (of omgekeerd)


€1900,-
per person 
(excl. tax)

 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

20 dagen rondreis

  • dag 1

Aankomst in Suriname U wordt opgehaald van het vliegveld en gebracht naar uw hotel, Eco Resort.

  • dag 2

Dag 2 Stadstour: Tijdens deze tour gaat u bezoekjes brengen aan diverse locaties en musea in Paramaribo. U ziet de woningen die nog in hun oude staat zijn behouden en ook op het werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Er wordt u diverse leuke verhalen verteld over hetgeen dat u allemaal te zien krijgt. Plekken die u zult bezoeken: Onafhankelijkheidsplein Fort zeelandia Palmentuin Waterkant Synagoge & Moskee Kathedraal

  • dag 3-6

Dag 3 – 6 Raleighvallen & Voltzberg: Om 07.30 vertrekt u vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat naar Witagron. Voordat we daar aankomen maakt u een stop onderweg voor een klein ontbijt en koffie/thee. Hierna vervolgen we onze reis door naar Witagron. Op witagron aangekomen maakt de gids en de bootsman de boot gereed om verder te varen naar Raleighvallen. Nadat u geluncht heeft stapt u de boot in en start de 3 uur durende bootreis naar de Raleighvallen. Aangekomen op Fungu eiland, onze verblijfplaats, kunt u zich installeren en wordt het avondeten bereid. Duur reis: 4 uren met de bus/auto en 3 uren met de boot. De volgende ochtend na het ontbijt gaat u de Voltzberg bewandelen. U zult door de jungle lopen naar de top van de berg en onderweg komt u diverse dieren tegen. Aangekomen op de top van de berg geniet u van een hele mooie uitzicht van de jungle. Nadat u genoten heeft van deze uitzicht keren we terug. Net voordat we op het beginpunt komen frissen we ons lekker op in de Anjoemara watervallen. Terug op het eiland kunt u genieten van een heerlijke maaltijd die op u wacht. Duur wandeling Voltzberg: +/- 8 uren.Op dag 3 van Raleighvallen gaan we na het ontbijt een bezoekje brengen aan de Moedervallen. Op de wandeling door het bos vertelt de lokale gids over alle lokale boomsoorten op de route en het gebruik ervan, zowel praktisch als voor daken, als wel voor medicinaal of cultureel gebruik. U mag zwemmen bij de moedervallen als de waterstand het toelaat en er geen sidderalen zijn, anders mag u nog even zwemmen op een ander strandje.

  • dag 6

Dag 6 Vertrek van Raleighvallen naar Blanche Marie: Na het ontbijt start onze reis terug met de boot naar Witagron waar wij de reis zullen vervolgen naar Blanche Marie. Onderweg maken we wat tussenstops want het is een lange reis over onverharde weg. Aangekomen op Blanche Marie kunt u lekker uitrusten en zullen we de volgende dag starten met de activiteiten. Duur van de reis +/- 8 uren.

  • dag 7-9

Dag 7 – 9 Blanche Marie & Apoera: Op dag 7 leert u de indrukwekkende Blanche Marie vallen kennen. Het is een van de grootste watervallen van Suriname en strekt zich uit over meer dan 120 meter. U geniet van het prachtig uitzicht en mag er zelf ook nog in gaan om af te koelen. De volgende dag vervolgen we onze reis naar Apoera, een inheems dorp. Op Apoera krijgt u een dorpswandeling en brengt u ook een bezoekje aan een van de oude treinstations dat verder in het dorp ligt. U ziet nog de oude treinen die vroeger gebruikt werden. De gids vertelt over de geschiedenis van Apoera en het hedendaagse leven.

  • dag 9

Dag 9 Vertrek van Apoera naar Nickerie met de boot: Na ons bezoek aan Apoera vervolgen we de reis over de Corantijnrivier naar Nickerie. Nickerie staat bekend om de vele rijstvelden en bananenplantages. In Nickerie maakt u een rondwandeling door Nieuw-Nickerie, de hoofdstad, naar de markt en Zeedijk.

  • dag 10-11

Dag 10 Bigi Pan overnachting: Na het ontbijt bezichtigen we nog even Nieuw Nickerie en omgeving en zullen de lunch bij een warung of roti shop gebruiken. Rond 2 uur vertrekken we dan vanaf de landingsplaats naar Bigi Pan. Dit is een grote pan waar heel veel vogelsoorten leven, maar ook komen broeden en overwinteren. De accommodatie hier is gebouwd op palen op het water en de overnachting zowel als het programma zijn een unieke beleving. De maaltijden worden bereid door het lokale Javaanse personeel en u zult zeker uw smaakpupillen de kost kunnen geven.

  • Dag 11 Bigi Pan terug naar Paramaribo:

Na de Bigipan tour keren we rond 2 uur in de middag weer terug naar Paramaribo waar u langs diverse districten zult rijden zoals Coronie waar u de mooie witte houten woningen zult zien en heel veel cocospalmen waar het district om bekend staat en Saramacca met zijn monumentale gebouwen.

  • dag 12-13

Dag 12 – 13 Brownsberg en Ston Island: Om 08.30 vertrekken we vanaf Sidewalk ‘t Vat naar Brownsberg. Onderweg maken we een tussenstop voor een klein ontbijtje en koffie/thee. Na het dorpje Brownsweg en een korte sanitaire stop zullen we het bergpad van de Brownsberg beklimmen. Aangekomen op het plateau heeft u een mooi uitzicht over het Stuwmeer en op het plateau ziet u ook vaak diverse diersoorten rondlopen. Na de lunch volgt instructie van de gids en dan start u met uw wandeling naar de Leo en of Ireneval. Tijdens de wandeling leert u de flora en fauna kennen van het gebied. Aangekomen bij de watervallen mag u er ook lekker ondergaan staan om af te koelen. Nadat u genoten heeft van de watervallen keert u terug naar het plateau. Van hieruit dalen we de berg weer af en rijden naar Ston Island voor de overnachting, een schitterend resort op een schiereiland in het stuwmeer. De volgende ochtend na het ontbijt staat een bootritje op het stuwmeer op het programma. U gaat een eilandje bezoeken om brulaapjes te spotten en verder kunt u heerlijk genieten van het stuwmeer.

  • dag 13 – 14

Dag 13 – 14 Isadou: Na het varen en de lunch op Ston Island vervolgen we de reis naar Atjoni. Vanaf Atjoni gaat u per boot naar Isadou. Aangekomen op Isadou kunt u lekker bijkomen en genieten van de omgeving. Na het avondeten maakt u een nachtvaart op zoek naar kaaimannen en geniet u van de rust (bosgeluiden) op de rivier en de mooie sterrenhemel. De volgende ochtend na het ontbijt maakt u een dorpswandeling in een van de nabije dorpen waarbij u kennis maakt met de bewoners, u ziet hun dagelijkse werkzaamheden en hun bijzondere woningen. Verder brengt u ook een bezoekje aan de lagere school die de kinderen van de nabije dorpen bezoeken en ook de medische post. Na de wandeling keert u terug naar het dorp en staat de lunch klaar. In de namiddag gaat u een boswandeling doen en komt u meer te weten over de flora en fauna.

  • dag 15

Dag 15 Terugreis van Isadou naar Paramaribo: Na het ontbijt heeft u nog tijd om te genieten van uw omgeving, te zwemmen of lekker te luieren in een hangmat. Na de lunch starten we onze reis terug naar Paramaribo. Terugreis 45 min met de boot en 3 uren met de auto/bus.

  • dag 16

Dag 16 Rustdag: Op deze mag u zelf uw activiteiten invullen of gebruiken om lekker te relaxen en uit te rusten.

  • dag 17 – 18

Dag 17 – 18 Galibi en Frans Guyana: Om 08.30 vertrekken we vanaf sidewalk cafe ‘t Vat. We rijden door het district Commewijne naar Albina. We maken een stop op Moiwana en de gids vertelt u over het monument daar en de trieste geschiedenis van de binnenlandse oorlog. Hierna rijden we verder naar Albina. Aangekomen volgt de oversteek naar Galibi per korjaal. Duur reis: 2-3 uur met de bus/auto en 1,5 uren met de boot.Aangekomen op Galibi kunt u zich installeren in de accommodatie, lekker zwemmen of relaxen en na het avondeten gaat u samen met de gids de schildpadden spotten (Schildpadden seizoen is van februari – augustus).Indien deze tour geboekt wordt voor/na het seizoen dan zult u geen schildpadden zien maar is er een bezoek aan Galibi met alternatief programma (tijgerbank).De volgde ochtend na ontbijt volgt een dorpswandeling en bezoek aan het schooltje, hierna vertrekken we richting Albina, met eerst een stop in Frans Guyana. U krijgt hier een rondwandeling in het stadje Saint Laurent du Maroni. Op de woensdag en zaterdag bezoeken we ook de markt. U krijgt ook gelegenheid even te shoppen in een van de grotere supermarkten, Super U en ook brengt u een bezoekje aan de bagno, het oude gevangenis terrein, bekend van “la Papillion” Na de lunch op Albina keert u terug naar Paramaribo.

  • dag 19

Dag 19 Commewijne plantage tour per fiets: Om 09.00 vertrekt u per fiets naar Commewijne om diverse plantages te bezoeken. De plantages die u bezoekt zijn: Fort Nieuw Amsterdam Peperpot Johanna Margaretha FrederiksdorpDuur reis: +/- 30km met de fiets.

  • dag 20

Dag 20 Terugreis naar Zanderij: U wordt opgehaald bij uw accommodatie en wordt afgezet op Zanderij. Dit mag natuurlijk ook op een latere datum zijn

  • Tijdschema

Tourschema is weer onderhevig en kan worden aangepast alsmede de tijden. Programmaonderdelen zijn flexibel en het programma kan deels in andere volgorde worden uitgevoerd.

Voor de vegetariërs wordt voorzien in speciale menu’s. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)

  • dag 2Stadstour08.30 Vertrek vanuit Sidewalk cafe ‘T vat12.00 Afloop City tourLunch en Avondeten op eigen gelegenheidOvernachting in Hotel Eco Resort
  • dag 3Raleighvallen en Voltzberg07.30 Vertrek vanuit sidewalkcafe ‘t Vat08.30 Tussenstop voor een klein ontbijtje12.30 Aankomst Witagron en lunch13.30 Varen naar Raleighvallen16.30 Aankomst op Raleighvallen 19.00 Avondeten
  • dag 4Voltzberg08.00 Ontbijt08.30 Voltzberg12.00 Lunch onderweg14.00 Top Voltzberg16.30 Anjoemara waterval 18.00 Terug op Fungu eiland, opfrissen en avondeten
  • dag 5Moedervallen08.00 Ontbijt10.00 Moedervallen14.00 Lunch19.00 avondeten
  • dag 6Vertrek uit Raleighvallen naar Blanche Marie08.00 ontbijt09.00 vertrek terug naar Witagron12.00 Aankomst Witagron en unch17.00 Aankomst Blanche Marie19.00 Avondeten
  • dag 7Blanche Marie vallen08.00 Ontbijt09.00 Blanche Marie vallen12.00 LunchZwemmen, boswandeling, vissen, programma iom. gids19.00 Avondeten
  • dag 8Vertrek naar Apoera08.00 Ontbijt10.00 Uitchecken Blanche Marie10.30 Vertrek Blanche Marie naar Apoera13.00 Apoera installeren in accommodatie en lunch14.00 Apoera wandeling en rondrit Washabo en treinstation 19.00 Avondeten
  • dag 9Vertrek van Apoera naar Nickerie08.00 Ontbijt10.00 Bootrit naar Nickerie13.00 Aankomst en installeren hotel Nieuw Nickerie14.30 Wandeling Nieuw Nickerie, zeedijk, hindoetempel19.00 Avondeten
  • dag 10Bigi Pan08.00 Ontbijt09.00 Nieuw Nickerie en omgeving13.00 Lunch14.00 Vertrek naar Bigi PanBigi Pan programma 18.30 Avondeten op Bigi Pan accommodatie
  • Dag 11Bigi Pan naar Paramaribo08.00 OntbijtBigi Pan programma13.00 Lunch op Bigi Pan14.00 Terug op landingsplaats Bigi Pan en vertrek terug naar Paramaribo met stops in Coronie en Groningen18.00 Terug in Paramaribo bij uw hotel Avondeten geschiedt op eigen gelegenheid Overnachting in Hotel Eco Resort
  • dag 12Brownsberg en Ston Island08.30 vertrek vanuit sidewalkcafe ‘t Vat09.30 Stop Suralco snackje en koffie11.30 Aankomst Brownsberg12.00 Uitzichtpunten, lunch en instructie13.00 Wandeling naar Leo en of Irenevallen 16.30 Terug op plateau en vertrek naar Brownsweg en dan naar Ston Island 18.00 Ston Island installeren in accommodatie 19.30 Avondeten
  • dag 13Ston Island en vertrek naar Isadou08.00 Ontbijt10.00 Bootrit Baboon island op het stuwmeer11.00 Uitchecken12.00 Lunch13.00 Vertrek naar Atjoni 14.30 Aankomst Atjoni en bootrit naar Isadou 15.00 Aankomst Isadou en installeren in accommodatie 19.00 Avondeten
  • dag 14Dorpswandeling en boswandeling08.00 Ontbijt10.00 Dorpswandeling13.00 Terug op het resort en lunch15.00 Boswandeling19.00 Avondeten 21.00 Nachtelijke boot rit op de rivier (kaaimannen spotten)
  • dag 15Vertrek Isadou naar Paramaribo08.00 Ontbijt11.00 Uitchecken12.00 Lunch14.00 Vertrek terug naar Atjoni14.30 Vertrek Atjoni – Paramaribo 17.30 Aankomst Paramaribo bij uw hotel Avondeten geschiedt op eigen gelegenheid Overnachting in Hotel Eco Resort
  • dag 17Galibi en Frans Guyana08.30 Vertrek vanuit sidewalkcafe ‘t Vat09.30 Stop Stolkertsijvert voor koffie en snackje11.00 Stop Moiwana11.30 Aankomst Albina12.00 Lunch 12.30 Vertrek met korjaal naar Galibi 14.30 Aankomst Galibi en installeren accommodatie Dorp verkennen, strandwandeling of zwemmen 19.00 Avondeten 20.30 Schildpadden spotten
  • dag 18Frans Guyana, Saint Laurent du Maroni08.00 Ontbijt10.00 Dorpswandeling Christiankondre Galibi11.00 Vertrek naar Saint Laurent du Maroni per korjaal11.30 Saint Laurent du Maroni, rondwandeling, bezoek gevangenis terrein en op woensdag en zaterdag bezoek aan de markt13.00 Vertrek naar Albina 13.30 Lunch 14.00 Vertrek naar Paramaribo 18.00 Aankomst Paramaribo Avondeten geschiedt op eigen gelegenheid Overnachting in Hotel Eco Resort
  • dag 19Commewijne fietstour09.00 Vertrek vanuit Fietsen in Suriname (Zus en Zo)10.00 Aankomst Leonsberg en oversteek naar Fort Nieuw Amsterdam10.30 Fort Nieuw Amsterdam, bezoek gevangenis en openlucht museum en monumenten12.30 Lunch13.30 Johanna Margaretha plantage 14.30 Rust en Werk Plantage 15.30 Frederiksdorp 16.30 Vertrek terug richting startpunt 17.30 Terug bij Fietsen in Suriname (Zus en Zo) Avondeten geschiedt op eigen gelegenheid
  • dag 20onbijtterug naar Zanderij Airport Transportafscheid nemen

Meeneemlijst

 • wandelschoenen
 • zonnebrandmiddel
 • hoed of pet
 • muskietengel
 • rugtas
 • paspoort (voor de checkpoints)
 • schone kleding
 • lange mouw hemd
 • lange broek
 • camera
 • zwemkleding
 • handdoek
 • waterschoenen
 • zonnebril
 • geld

vertrekdata

Op aanvraag vanaf 4 personen

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

contact  • gewenste vertrekdatum
  Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaalmethode: “reserveren”.

  20 dagen Rondreis Suriname

  U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag de 20 dagen rondreis Suriname boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

  Prijs:

  De kosten van deze 20 dagen Rondreis Suriname is 1900 euro per persoon. Vertrek is al mogelijk vanaf 2 personen.
  Indien u boekt via de Webshop:
  U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
  Reserveren via de webshop:
  Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
  Voorwaarden:
  Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
  • Twee weken tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
  • U verplicht u nog tot niks door het formulier in te vullen en te reserveren.
  Overige manieren om te boeken:
  1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
  2. Mailen naar info@suriname-tour.com
  3. U kunt bellen op +597 8858495
  4. Contact via het contactformulier