Grade

Actief en Natuur

De Fredberg, nog niet zo lang geleden herontdekt door Fred, is de laatste jaren enorm populair geworden en geldt zeker als een van de populairste stagaire tours.
Zeker voor vogelaars is het een absolute aanrader, met kans op de Rotshaan, mits het seizoen is.
Dieren spotten, alles dat aanwezig is met zeer kundige gids (Fred zelf en familieleden).
U krijgt avontuur, natuurschoon en prachtige uitzichtpunten en een hele ervaring.
Het back to basic gevoel, maar toch met voldoende en goede begeleiding aanwezig.
Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze tour is overnachting (en zonsopgang) op de top van de Fredberg.

 


€285,-
3 dagen per person 
€255,-
3 dagen stagiaire prijs
€355,-
4 dagen per person 
€325,-
4 dagen per stagiaire

prijzen incl. btw

 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

3 dagen

Dag 1
Per bus en te voet
Vertrek vanaf Paramaribo, na kennismaking en koffie (aanmelden 7 uur aan de Henck Arronstraat) richting Atjoni. Onderweg wordt gestopt bij de hoogtepunten en wordt het een en ander verteld (bij Suralco over de voormalige bauxietfabriek die gesloten is en verderop bij Klaaskreek voor de checkpoint en vervolgens het transmigratie-dorp Brownsweg.Vlak voor Atjoni gaat u van de hoofdweg af het bos in naar het basiskamp. Hier vindt u een lodge aan een kreek, waar u een stevige lunch zult gebruiken om vervolgens aan de wandeling naar de top van de Fredberg te beginnen. (3-4 uur durende wandeltocht door ongerepte natuur). Onderweg staan de flora en fauna centraal en wordt hierop gewezen en uitleg over gegeven.Na een redelijk zware beklimming is het moment van de beloning aangebroken, er zijn verschillende uitzichtpunten, met schitterende uitzichten over het weidse bos. Na het avondmaal is de zonsondergang indrukwekkend, en de sterrenhemel bij heldere nacht is magisch! (op de berg zijn hangmatkampjes, een eco-douche en toilet (geimproviseerd) aanwezig)
Dag 2
de Fredberg
Bij een schitterende zonsopgang hoor je het woud (onder je) wakker worden. Met een kopje thee of koffie erbij is het werkelijk een geweldig schouwspel en luisterspel. Na een stevig ontbijt volgt een boswandeling, waarbij gezocht wordt naar dieren (Rotshaan, jaguar, luiaard, apen, kortom al het moois dat op of in de buurt van ons pad komt wordt toegelicht en door kundige ogen gespot.)Bij aankomst in het basiskamp wordt een lunch gebruikt en is gelegenheid te zwemmen in de kreek en goed te douchen. Deze avond slaapt u op een bed, maar voor het zover is zijn er nog verschillende activiteiten zoals vissen, een stukje varen en een tarzanswing (afhankelijk van de waterstand). En na de avondmaaltijd gaat u met de gids op zoek naar nachtelijk actieve dieren (kaaimannen, slangen, spinnen en nachtvogels). Bij het kampvuur is het nog even nakletsen en nagenieten.
Dag 3
de terugreis
Na een goed onbijt is er gelegenheid om op het basiskamp te genieten, nog wat te zwemmen en indien er animo is nog wat dieren proberen te spotten met de gids. Dan is het onvermijdelijk tijd geworden om afscheid te nemen. Na de lunch in het basiskamp volgt de terugweg naar Paramaribo waar u in de vroege vooravond zal arriveren, met een werkelijk bijzondere ervaring achter de rug die u nog lang zal heugen.
Tourschema 3 dagen Tourschema is weersonderhevig kan worden aangepast alsmede de tijden. Programma-onderdelen zijn flexibel. Voor de vegetariers, is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)
dag 1
heenreis
10.00 Vertrek vanuit Paramaribo 14.00 Aankomst en lunch. 15.00 Wandeling naar de top van de Fredberg. Duur wandeling 3-4u 18.00-19.00 Aankomst op de berg. Genieten van een mooie zonsondergang. 20.00 Avondeten onder de sterrenhemel.
dag 2
07.00 Zonsopkomst vanuit je hangmat 08.00 – 10.00 Ontbijt 11.00 Wandeling door de jungle heen naar de basiskamp 14.00-15.00 Aankomst op de basiskamp waar er geluncht zal worden. 18.00 Avondeten 20.00 Samen met de gids de jungle in voor het spotten van de nachtdieren. 22.00 Na het spotten van de dieren zal de avond afgesloten worden met een kampvuur.
dag 3
terugreis
08.00-10.00u Ontbijt 13.00-14.00 Lunch 18.00 Aankomst terug in Paramaribo

4 dagen

Dag 1
Per bus en te voet
Vertrek vanaf Paramaribo, na kennismaking en koffie (aanmelden om 7 uur aan de Henck Arronstraat) richting Atjoni.
Onderweg wordt gestopt bij de hoogtepunten en wordt het een en ander verteld (bij Suralco over de voormalige bauxietfabriek die gesloten is en verderop bij Klaaskreek voor de checkpoint en vervolgens het transmigratie-dorp Brownsweg.Vlak voor Atjoni gaat u van de hoofdweg af het bos in naar het basiskamp.
Hier vindt u een lodge aan een kreek, waar u een stevige lunch zult gebruiken om vervolgens aan de wandeling naar de top van de Fredberg te beginnen. (3-4 uur durende wandeltocht door ongerepte natuur).
Onderweg staan de flora en fauna centraal en wordt hierop gewezen en uitleg over gegeven.Na een redelijk zware beklimming is het moment van de beloning aangebroken, er zijn verschillende uitzichtpunten, met schitterende uitzichten over het weidse bos.
Na het avondmaal is de zonsondergang indrukwekkend, en de sterrenhemel bij heldere nacht is magisch!
(op de berg zijn hangmatkampjes, een eco-douche en toilet (geimproviseerd) aanwezig).
Dag 2
de Fredberg
Bij een schitterende zonsopgang hoor je het woud (onder je) wakker worden. Met een kopje thee of koffie erbij is het werkelijk een geweldig schouwspel en luisterspel.
Na een stevig ontbijt volgt een boswandeling, waarbij gezocht wordt naar dieren (Rotshaan, jaguar, luiaard, apen, kortom al het moois dat op of in de buurt van ons pad komt wordt toegelicht en door kundige ogen gespot.)
Bij aankomst in het basiskamp wordt een lunch gebruikt en is gelegenheid te zwemmen in de kreek en goed te douchen.
Deze avond slaapt u op een bed, maar voor het zover is zijn er nog verschillende activiteiten zoals vissen, een stukje varen en een tarzanswing (afhankelijk van de waterstand).
En na de avondmaaltijd gaat u met de gids op zoek naar nachtelijk actieve dieren (kaaimannen, slangen, spinnen en nachtvogels).
Bij het kampvuur is het nog even nakletsen en nagenieten.
Dag 3
Vele activiteiten

Na een goed onbijt is er gelegenheid om op het basiskamp te genieten, nog wat te zwemmen en indien er animo is nog wat dieren proberen te spotten met de gids. Er is genoeg op de Fredberg te doen van Kayakken tot een bezoek aan de nabij gelegen waterval. De dag zal in overeenstemming met de gids worden ingevuld.

Dag 4
de terugreis

Op de laatste dag kan je er nog met de gids opuit gaan, om nog meer jungle te zien of nog wat dieren te spotten. Als je wilt zwemmen of zonnen op de laatste dag is dat ook zeker mogelijk. Wanneer we hebben gelunched is het tijd om te vertrekken naar Paramaribo.

Tourschema 4 dagen

Tourschema is weersonderhevig kan worden aangepast alsmede de tijden.
Programma-onderdelen zijn flexibel.

Voor de vegetariers, is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)

dag 1
heenreis
10.00 Vertrek vanuit Paramaribo
14.00 Aankomst en lunch.
15.00 Wandeling naar de top van de Fredberg. Duur wandeling 3-4u
18.00-19.00 Aankomst op de berg. Genieten van een mooie zonsondergang.
20.00 Avondeten onder de sterrenhemel.
dag 2
07.00 Zonsopkomst vanuit je hangmat
08.00 – 10.00 Ontbijt
11.00 Wandeling door de jungle heen naar de grotten aan de andere zijde van de berg.
14.00-15.00 Aankomst bij de grotten. Hier zal er dan een basic kamp worden opgezet voor de overnachting.
18.00 Avondeten
dag 3
08.00 – 10.00 Na een spannende nacht staat het ontbijt ready
11.00 Wandeling door de jungle heen naar de basiskamp
14.00-15.00 Aankomst op de basiskamp waar er geluncht zal worden.
18.00 Avondeten
20.00 Samen met de gids de jungle in voor het spotten van de nachtdieren.
22.00 Na het spotten van de dieren zal de avond afgesloten worden met een kampvuur.
dag 4
terugreis
08.00-10.00u Ontbijt
13.00-14.00 Lunch
18.00 Aankomst in Paramaribo

meeneemlijst

 • lange trui en broek
 • goede loopschoenen
 • zaklamp
 • hoofdlampje
 • zwemkleding
 • toiletspullen
 • muskietengel
 • rugtas
 • fotocamera
 • paspoort
 • hangmat
 • klamboe
 • geld

vertrekdata

Op aanvraag elke dag vanaf 2 personen.
het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

contact

  • Aantal dagen:
   *3 dagen
   • 0 €
   *4 dagen
   • 70 €
   *aub stagecontract mailen naar info@suriname-tour.com

   Fredberg rekent stagiaire korting, dit is geen studentenkorting. 
   Dit is uitsluitend voor studenten die stage lopen in Suriname. 

   • 0 €
  Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaalmethode: “reserveren”.

  Fred berg 3 dagen

  U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag de drie daagse Fredberg boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.  
  Prijs:
  Er is dagelijks vertrek mogelijk vanaf 2 personen, mits beschikbaar.
  Indien u boekt via de Webshop:
  U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
  Reserveren via de webshop:
  Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
  Voorwaarden:
  Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
  • vertrek vanaf 2 personen op gewenste dag van de week mits beschikbaar
  • Twee dagen tevoren boeken is vereist, eenboeking is pas compleet na de betaling.
  • U verplicht u nog tot niks door het onderstaande formulier in te vullen.
  Overige manieren om te boeken:
  1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
  2. Mailen naar info@suriname-tour.com
  3. U kunt bellen op +597 8858495
  4. Contact via het contacformulier
   

  Locatie