Grade

Cultuur

Tijdens de 3 districten tour brengen wij een bezoekje aan de volgende 3 districten in westelijke richting vanuit Paramaribo, de districten Saramacca, Coronie en Nickerie.

In Saramacca maken wij een stop in Groningen waar wij een bezoekje zullen brengen aan de diverse monumenten en de highlights van Groningen, aandacht besteden aan de geschiedenis (Boeren, lepra kolonie, Hindustaanse immigratie).
En natuurlijk van het schitterende uitzicht over de Saramacca rivier genieten.

Na het bezoeken aan Groningen zullen wij verder rijden naar Coronie.
Daar maken wij een stop in het hoofdstadje Totness.
Coronie staat bekend om de vele cocospalmen en typische coroniaanse woningen, de parwa honing, zelfgemaakte olie en natuurlijk de sympatieke bewoners (Coronianen staan nationaal bekend om hun vriendelijkheid).
We nuttigen hier ook een lunch (Hindoestaans of Javaans).

Na de lunch rijden we verder naar Nickerie.
In het district Nickerie zijn er veel rijstarealen, dit en bacoven (banaan) zijn de voornaamste export producten van de regio.
Er zijn ook veel rijstbedrijven en pelmolens.
We hebben hier uitgebreid aandacht voor onderweg en tevens rijden wij in Wageningen langs de voormalige SML (Stichting Machinale Landbouw) fabriek.

Na Wageningen rijden wij naar de hoofdstad van Nickerie, genaamd Nieuw-Nickerie.
Daar brengen wij een bezoek aan de Zeedijk, de backtrack route naar Guyana, het crematie oord van de Hindoestanen en de bekende Hindoe tempel.
Na Nieuw Nickerie bezichtigd te hebben beginnen we aan de terugreis naar Paramaribo.


€110,-
per person 
(excl. tax)

 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

tourschema

Districten tour

€110,00 p.p.
dagtour
Districten
Tijdens de districten tour brengen wij een bezoekje aan 3 districten, nl Saramacca, Coronie en Nickerie. Tourschema is weer onderhevig en kan worden aangepast alsmede de tijden. Programmaonderdelen zijn flexibel.
Voor de vegetariërs is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)
dagtour
heen- & terugreis
07.00 Vertrek vanuit Paramaribo 09.00 Aankomst Saramacca 10.00 Vertrek vanuit Saramacca 11.30 Coronie en lunch 12.30 Vertrek vanuit Coronie 13.30 Aankomst Wageningen 15.00 Aankomst Nieuw Nickerie 16.00 Vertrek terug naar Paramaribo 19.00 Terug in Paramaribo

meeneemlijst

 • zonnebrandmiddel
 • paspoort (voor de checkpoint onderweg)
 • regenjas/poncho
 • wandelschoenen
 • hoed of pet
 • muggen repellent
 • fotocamera
 • geld

vertrekdata

Iedere dag vanaf 4 personen.

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

contact  • *gewenste vertrekdatum
  Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaalmethode: “reserveren”.

  Districten Tour

  U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag naar een dagtour 3 Districten tour boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

  Prijs:

  De kosten van deze dagtour bedragen 110 euro per persoon. (volledig verzorgd met eten en drinken) Indien u boekt via de Webshop: U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
  Reserveren via de webshop:
  Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
  Voorwaarden:
  Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
  • Twee dagen tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
  • U verplicht u nog tot niks door het formulier in te vullen en te reserveren.
  • 100% vertrek vanaf 4 personen op elke gewenste dag van de week mits beschikbaar
  • Indien u met een grotere groep bent, bijvoorbeeld 8 personen en deze willen allemaal apart betalen, neem dan contact middels het contact op dan voorzien wij u van een I-deal betalingslink per persoon.
  Overige manieren om te boeken:
  1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact) 2. Mailen naar info@suriname-tour.com 3. U kunt bellen op +597 8858495 4. Contact via het contacformulier