moengo

Kunst in Moengo

Het voormalige bauxietstadje Moengo onstond in 1916 rond de fabriek waar het erts gewassen en gedroogd werd.

De Aucaners waren de eerste bewoners van Moengo (mongo = heuvel), maar verlieten het dorp omdat de grond te hard was voor het slaan van palen voor de woningen.

De bauxietstad bestond uit 3 delen: een prachtig dorp voor de stafleden, een paar dorpen voor de arbeiders van Suralco en het dorp Wonoredjo voor Javanen.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving


Tourbeschrijving:


moengo-tourMoengo, een stadje met een grote bauxietgeschiedenis, nadat de grote bauxietmaatschappij vertrok uit het dorp bleef er weinig over voor de traditionele dorpsbewoners o.a. de traditionele Auckaners, naast de vele andere bevolkingsgroepen die er wonen. Gelegen in het district Commewijne, ten Oosten van Paramaribo, de laatste jaren komt het stadje weer tot leven door onder andere het Surinaamse bedrijf Moengo Minerals, waar de grondstof Pimba verwerkt wordt tot cement. Tevens het stadje het thuisdorp van ex-jungle commando en parlementarier Ronny Brunswijk. Behalve het voetbalstadion, is er ook veel ruimte van de kunstwerken van Pinas. Moengo werd zwaar getroffen door de binnenlandse oorlog in het verleden. U wordt begeleidt door een lokale bewoner die u in Moengo een super-culturele tour geeft. Moengo is het bezoeken waard!

Aucaanse cultuur
Door Moengo loopt een extreem diepe rivier genaamd de Cottica-rivier, wij varen hier in een traditionele korjaal naar de verschillende omliggende dorpjes waar wij kennis maken met de Auckaners, die op traditionele wijze wonen en leven. Mbr<
Moengo & Kunst
Wanneer wij weer in Moengo teruggkomen, lunchen wij krijgt u naast de uitgebreide geschiedenis, alle kunstwerken van de verschillende kunstenaars te zien. Dit betekent een bezoek aan het Contemporary Art Museum Moengo; het museum voor moderne kunst, en het Marowijne Art Parc met objecten van (inter)nationale kunstenaars. Tevens bezoeken wij afsluitend de craftshop. Het is een heerlijke dagje uit om niet te vergeten in Suriname.


Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

Moengo culture (dag tour)

U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag de dagtour Moengo cultuur boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

Prijs:
De kosten van deze dagtour zijn 70 euro per persoon. Er is een gegarandeerd vertrekgarantie elke dag van de week vanaf 4 personen.

Indien u boekt via de Webshop:
U vult het rechterformulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.

Betalingsmogelijkheden:
Betalingsmogelijkheden

Wij accepteren tevens bankovermaking en uiteraard contante betaling op kantoor. Deze opties zijn opgenomen in de webshop.

Reserveren via de webshop:
Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.

Voorwaarden:
Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:

 • De tour heeft een vertrekgarantie elke dag van de week vanaf 4 persoon.
 • Twee dagen tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
 • U verplicht u nog tot niks door het formulier in te vullen en te reserveren.
Overige manieren om te boeken:
1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
2. Mailen naar info@suriname-tour.com
3. U kunt bellen op +597 8858495
4. Contact via het contacformulier

  €70,00

  Meeneemlijst


  • paspoort! (U passeert een checkpoint)
  • zonnebrandmiddel

  Vertrekdata  Op aanvraag vanaf 4 personen

  In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

  Contact / Vragen?  Neem contact met ons op  Moengo vindt U op de volgende locatie:

   moengo suriname, contemporary art museum moengo

  Bekijk onze recensies


  Vertrekschema actie-tours


  Klik voor de 100% actietours


  Trotse partnerschap: