Ston Island Suriname

Ston Island

Ston Island ligt op twee uur rijden van Paramaribo.
Het verhaal gaat dat de eigenaar een goudzoeker was, die ooit flink wat goud vond en met dat kapitaal het vakantieoord is begonnen.
In 2006 zijn de werkzaamheden hiervoor gestart en inmiddels staat er een prachtig oord.
Er zijn goed verzorgde toiletten en douches.

De omgeving en de uitzichten zijn werkelijk idyllisch! Een heerlijke plaats om te ontspannen, een boottochtje te maken om de baboons te gaan bezichtigen, wat te vissen, of lekker relaxen in een hangmat om van het schitterende panorama te genieten.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving


br>

Tourbeschrijving:

In de jaren 60 is circa 1560 vierkante km aan tropisch regenwoud onderwater gezet ten behoeve van de energievoorziening van bauxietverwerking. Bij deze tour staat het varen en bewonderen van dit meer centraal. U maakt een rondvaart over het meer waar grillige versteende boomstammen boven het water uitsteken en geniet u van het prachtige uitzicht op het heuvelachtige gebied van Brownsberg.

Ston Eiland

In de ochtend vertrekken we vanuit Paramaribo middels de geheel verharde weg richting Brownsweg. Tijdens de heenreis stoppen
wij voor een heerlijk vakantie-ontbijtje vlakbij Klaaskreek. Op Brownsweg zal u rijkelijk worden uitgelegd wat hier te zien is, namelijk de transmigratiedorpen.
De dorpen die voorheen in het onderwater gelopen Stuwmeer lagen. U zult uw ogen uitkijken en meemaken hoe de Marron leeft. Hierna vervolgen we onze tocht naar de eindlocatie: Ston Island. Dit prachtig schiereiland gelegen aan het Brokopondo Stuwmeer is een van de hoogst aangeschreven oorden van Suriname.

Fascinerend en typerend voor het stuwmeer zijn de boomstronken, die nog steeds fier overeind staan. Het tropisch hout rot niet onder water omdat er geen zuurstof bij kan. Op het programma staat bij de aanwezigheid van minimaal 6 personen, een gemotoriseerde rondvaren per korjaal. Bij minder dan 6 personen zal er zelfstandig door u gepeddeld worden. U kunt op deze tour tevens prachtige vissen vangen zoals Toekoenaris of Piranha’s. In de middag krijgt u een heerlijke Surinaamse maaltijd geserveerd en er zal volop tijd zijn om lekker te zwemmen en te ontspannen.

In de vooravond begeven wij ons richting Paramaribo, voor de avondmaaltijd zal u thuis zijn.

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour naar Ston Island boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

Stuwmeer (Ston Island) volledig verzorgd (1 dag)

U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag naar een dagtour naar Stuwmeer boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

Prijs:
De kosten van deze dagtour zijn 50 euro per persoon.

Indien u boekt via de Webshop:
U vult het rechterformulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.

Betalingsmogelijkheden:

  Betalingsmogelijkheden
  Wij accepteren tevens bankovermaking en uiteraard contante betaling op kantoor. Deze opties zijn opgenomen in de webshop.

  Reserveren via de webshop:
  Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.

  Voorwaarden:
  Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:

  • De tour heeft een vertrekgarantie elke donderdag en zondag vanaf 2 personen.
  • Twee dagen tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
  • U verplicht u nog tot niks door het onderstaande formulier in te vullen.
  • 100% vertrek vanaf 4 personen op elke gewenste dag van de week
  • Indien u met een grotere groep bent, bijvoorbeeld 8 personen en deze willen allemaal apart betalen, neem dan contact middels het contact op dan voorzien wij u van een I-deal betalingslink per persoon, zodat u toch gebruik kunt maken van de groepskorting

  Overige manieren om te boeken:
  1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
  2. Mailen naar info@suriname-tour.com
  3. U kunt bellen op +597 8858495
  4. Contact via het contacformulier
  Wij zijn al meerdere jaren gespecialiseerd op het uitvoeren van deze tour, omdat wij gedreven samenwerken met de lokale bevolking mogen wij onszelf bekronen als de echte Stuwmeer specialisten.

  *Alleen in groepen vanaf zes personen wordt er gemotoriseerd gevaren op het stuwmeer.

   €50,00

   Meeneemlijst


   • paspoort! U passeert een checkpoint
   • zonnebrandmiddel
   • zwemspullen
   • baddoek of handdoek
   • hoed of pet
   • fotocamera

   Vertrekdata   Iedere dag vanaf 4 personen.
   Elke dinsdag, donderdag en zaterdag vanaf 3 personen.

   In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

   Contact / Vragen?   Neem contact met ons op
   Ston Island vindt U op de volgende locatie:

    ston eiland, stone island suriname, ston eiland suriname, vakantieoorden in suriname, stuwmeer suriname, vakantie oorden in suriname, ston eiland reserveren, vakantieoorden suriname, ston eiland suriname contact, stone eiland suriname

   Bekijk onze recensies


   Vertrekschema actie-tours


   Klik voor de 100% actietours


   Trotse partnerschap: