Grade

Ontspanning

Tourbeschrijving
Vertrek vanuit de stad met de bus richting plantage Katwijk. Op Katwijk krijgen we een rondleiding en drinken we een
kopje KW koffie. Het is de enige koffieplantage die nog productie levert in Suriname. Vanaf Alkmaar vertrek met de boot voor een tocht over de Commewijne rivier. In ongeveer 50 minuten varen we naar de oude plantage Reynsdorp, door de lokalen ook wel Bakkie genoemd. Op deze plantage brengt u de nacht door in een goed verzorgde vakantiewoning voorzien van bedden, airco en eigen sanitair (alleen koud water).

Na de lunch is de middag vrij te besteden. Ook kunt u een wandeling op Bakkie maken en uitleg krijgen over de botanische tuin in aanplant. Er groeien verschillende gewassen die op de plantages werden verbouwd (denk aan katoen, koffie en suikerriet). Ook zijn er diverse kruiden en medicinale planten geplant waar de gids alles over zal uitleggen. In de avond is er op verzoek een tocht te maken door de kreek om op zoek te gaan naar kaaimannen en reptielen.

De volgende ochtend/ einde ochtend * zal de boottrip door de Warappakreek plaatsvinden. Deze kreek werd na de afschaffing van de slavernij steeds minder gebruikt en was daardoor dichtgeslibd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de natuur ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan. De Warappakreek is een paar jaar geleden opnieuw uitgegraven. We varen over de kreek, soms door tunnels van de overhangende bomen met continue wisselende vegetatie. Onderweg zijn er verschillende stops zoals bij de suikerfabriek met machines uit 1830. De overblijfselen van een suikerrietpers, stoommachines en stoomketels zijn uniek. De fabriek is vanuit de kreek gemakkelijk te bereiken via een smal pad door het parwa-mangrove bos. Verder zien we tijdens de tocht oude sluizen, de oorspronkelijke ringdammen met giftige cactussen en een oude kameelbrug. De omgeving verandert drastisch zodra de kreek overgaat in het Warappakanaal. Dit kanaal is ooit door de slaven uitgegraven. Hier hebben we een weids uitzicht over het unieke parwa-landschap met mysterieuze dode bomen. In dit gebied zijn veel verschillende vogels te zien, waaronder de krabbenbuizerd, de specht, de lepelaar en de prachtige rode
ibis

Het kilometerslange kanaal mondt uit in de Atlantische oceaan. Hier ligt een prachtig ruig strand. Bij laag water vormen zich modderbanken waarop duizenden vogels tegelijk hun voedsel bij elkaar scharrelen. Op het strand, recht boven de modderbanken, is de eerste vogelhut van Suriname gebouwd. Dit is de perfecte locatie voor natuurliefhebbers en vogelaars om ongestoord de foeragerende vogels te kunnen spotten. Na een korte wandeling op het strand en een bezoek aan de vogelhut keren we terug door de kreek, die door de wisseling in het getij een heel ander uiterlijk heeft.

Op de terugweg maken we nog een korte stop op Bakkie of Alliance waar we gebruik kunnen maken van het sanitair en
de benen kunnen strekken voordat we terugvaren naar Alkmaar en verder per bus naar Paramaribo rijden.

Extra informatie:
* Door de wisseling van het getij heeft deze trip geen vaste vertrektijd voor de tocht door de kreek. Het tijdstip van vertrek
ligt tussen 06.00 uur en 10.00 uur. De lunch op dag 2 wordt afhankelijk van de tijd van vertrek op Bakkie of op Alliance
genuttigd. Het is prettig om tijdens deze tocht lichtgekleurde kleding, liefst een lange broek en overhemd te dragen of mee te nemen
i.v.m. de vele muggen in het zwampgebied.

Warappa & Bakkie

Meerdaagse tour

1 to 4 persons
€ 160,- p.p.

5 to 7 persons
€ 160,- p.p.
8 to 11 persons
€ 160,- p.p.
12 to 16 persons
€ 160,- p.p.
student
€ 160,- p.p.
grade
Adventure:
Nature:
Culture:
Historic:
Appreciation:
 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

Tourschema

Tourschema is weersonderhevig kan worden aangepast alsmede de tijden.
Programma-onderdelen zijn flexibel.

Voor de vegetariers, is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)

dag 1
heenreis
06.00 Vertrek vanuit Paramaribo
08.00 Aankomst op plantage Liliendaal
08.30 Varen naar diverse plantages voordat we plantage Bakkie bereiken
10.00u Aankomst op Plantage Bakkie (Sanitaire stop)
10.30 Varen door de Warappa kreek
13.00u Weer terug op plantage Bakkie
14.00u Lunch
15.00 Rondleiding door het museum
20.00u Diner
dag 2
Terugreis
08.00-10.00 Ontbijt
11.00 Rondleiding op de plantage
13.00 Lunch
15.00u Vertrek terug naar Paramaribo

Meeneemlijst

 • zonnebrandmiddel
 • hoed of pet
 • muggen repellent
 • lange broek
 • t-shirt met lange mouwen

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 4 personen
In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / vragen ?


  • 0 €
Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

Warappakreek (2dagen)

U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag de 2e daagse tour naar de Warappakreek boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.
Prijs:
De kosten van deze dagtour zijn 160 euro per persoon. Informeer naar vertekkende tour via mail of telefoon
Indien u boekt via de Webshop:
U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
Reserveren via de webshop:
Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
Voorwaarden:
Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
 • De tour vertrekt elke dag met minimaal 4 personen.
 • Je moet minimaal vijf dagen van tevoren een tour boeken. Een boeking is pas compleet na de betaling.
Overige manieren om te boeken:
 1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
 2. Mailen naar [email protected]
 3. U kunt bellen op +597 8858495
 4. Contact via het contacformulier
 

Locatie