Grade

Ontspanning

Bent u een vogelliefhebber en houdt u van open landschappen, prachtige rijstvelden en historie? Dan is de tour naar Nickerie, wat ook wel de rijstschuur van Suriname wordt genoemd, & Bigi Pan, een schitterend moerasachtig natuurreservaat, u op het lijf geschreven. De tour kan tevens worden omschreven als een echte eettour, u zult de verschillende lekkernijen van Suriname proeven, van krab tot kaaiman. U zult verbaast staan van deze prachtige districtstour, een echte aanrader.

Highlights

 • Uitgestrekte landschappen en schitterende rijstvelden in Nickerie.
 • Natuurreservaat Bigi Pan; waar paradijs voor vogelliefhebbers.
 • Wageningen, het oude historische centrum van de rijstcultuur.
 • Kennismaking met de tweede stad van Suriname; Nieuw Nickerie.

Dag 1

Paramaribo – Nieuw Nickerie
We vertrekken vanaf de stad westwaarts. De eerste stop is in Groningen, de hoofdplaats van het district Saramacca, gelegen aan de gelijknamige rivier. Ooit stond hier een fort en was er aan de overkant een leprakolonie. Later heeft een groepje Nederlandse boeren uit de omgeving van Groningen (NL) tevergeefs geprobeerd om zich hier te vestigen. In 1945 is hier een monument geplaatst ter nagedachtenis aan de boeroes. De boeroes vormen nog steeds een bevolkingsgroep in Suriname. Het dorpje is zich pas na de aanleg van de Oost-westverbinding gaan ontwikkelen, maar het is nog steeds alsof de tijd hier stil staat. Ook het vissersdorp Boskamp, met de traditionele rokerijen, wordt aangedaan. Via het kokosdistrict Coronie met de wuivende palmen langs de weg, de houten huisjes en de kleine witte kerkjes, rijden we verder richting Nieuw Nickerie. Dit is onze eindbestemming. In de middag maken we een wandeling
door dit overwegend Hindoestaanse stadje met ongeveer 8.000 inwoners. Aan het begin van de avond zullen we genieten van de zonsondergang bij de Zeedijk, iets buiten de stad. De nacht brengen we door in een hotel in de stad.

Dag 2

Nieuw Nickerie – Bigi Pan – Paramaribo Na het ontbijt gaan we met een kleine platte boot door het Bigi Pan natuurreservaat varen. Tijdens deze tocht door de mangrove zult u een diversiteit aan vogels kunnen spotten. Veel steltlopers, reigers, maar ook roofvogels en spechten voelen zich hier helemaal thuis. Met wat geluk komen we ook rode ibissen tegen die door het eten van krabbetjes en garnalen prachtig donkerrood van kleur zijn. Regelmatig worden er ook kleine kaaimannen gespot. De gids kan ze proberen te vangen zodat we ze ook van dichtbij kunnen bekijken. Na de tocht door het natuurreservaat is het tijd om terug te keren richting Paramaribo.

Nickerie & Bigipan

Meerdaagse tour

1 to 4 persons
€ 150,- p.p.

5 to 7 persons
€ 150,- p.p.
8 to 11 persons
€ 150,- p.p.
12 to 16 persons
€ 150,- p.p.
student
€ 135,- p.p.
grade
Adventure:
Nature:
Culture:
Historic:
Appreciation:
 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

Tourschema

Tourschema is weersonderhevig kan worden aangepast alsmede de tijden.
Programma-onderdelen zijn flexibel.

Voor de vegetariers, is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)

dag 1
heenreis
08.30 Vertrek
Tussenstops worden gemaakt op Groningen, Coronie
14.00 Aankomst in Nickerie
15.00 Wandeling door Nickerie.
19.00 Avond eten
dag 2
terugreis
08.00-10.00u Ontbijt
11.00 Vertrek naar Bigipan
14.00 Lunch
16.00 Vertrek vanuit Nickerie naar Paramaribo

Meeneemlijst

 • paspoort (U passeert een checkpoint)
  wij gaan niet stempelen of door douana posten! U
 • eventueel SRD / EURO voor souvenirs
 • bad/handdoek
 • zwemkleding
 • wandelschoenen
 • watersandalen
 • zonnebrandmiddel
 • hoed of pet
 • muggen repellent
 • lange broek
 • t-shirt met lange mouwen

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 3 personen
In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / vragen ?


  • 0 €
Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

Nickerie Bigi Pan 2 dagen

U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag de twee daagse Nickerie Bigi Pan tour boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.
Prijs:
De kosten van deze 2 daagse tour zijn 150 euro per persoon. Er is een gegarandeerd vertrek elke dag vanaf 3 personen Groepskortingen gelden vanaf 5 personen conform de vermelde prijzen in de rechter-tabel, de webshop berekent de groepskortingen automatisch, nadat u het aantal personen en overige wensen heeft opgegeven
Indien u boekt via de Webshop:
U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.
Reserveren via de webshop:
Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
Voorwaarden:
Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
 • De tour vertrekt elke dag met minimaal 4 personen.
 • Je moet minimaal vijf dagen van tevoren een tour boeken. Een boeking is pas compleet na de betaling.
Overige manieren om te boeken:
 1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
 2. Mailen naar [email protected]
 3. U kunt bellen op +597 8858495
 4. Contact via het contacformulier
 

Locatie