Grade

Cultuur

Tijdens deze tour krijgt u een rondleiding op plantage Katwijk, de enige plantage die nog koffie produceert in Suriname, en ook op de citrus plantage Alliance die nog steeds actief is in de vorm van een overheidsbedrijf.

Er wordt veel informatie verstrekt over deze plantages, hun geschiedenis, de toenmalige en huidige eigenaren.

Op plantage Katwijk krijgt u te zien hoe de koffie wordt geproduceert en verwerkt.
Na afloop gaan wij met de boot naar plantage Alliance en daar krijgt u een rondrit op een tractor.

Er wordt een lekkere lunch voor u verzorgd die lokaal bereid is op plantage Alliance.
(Eventuele voedingsrestricties graag van tevoren doorgeven zodat hier rekening mee gehouden kan worden!).


€70,-
per person 
(inc. tax)


 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

tourschema

Koffie-Citrus plantage tour

€70,00 p.p.
dagtour
Per boot en bus
Om 8:00 uur vertrekken wij met de bus vanuit Paramaribo naar het welbekende plantage district dat bekend staat om haar verse vis, groenten, fruit en haar rijke historische erfgoed. Tijdens deze tour brengt u een bezoekje aan de enige plantage die nog koffie produceert; plantage Katwijk. Op de Commewijne rivier zetten we ons tour voort en gaan richting Alliance aan de Matapica kreek. Alliance staat bekend om het verbouwen van koffie vervolgens werd er suiker op de plantage geplant. Vanaf 1973 is Aliance een citrus- en bananenplantage in de vorm van een overheidsbedrijf. U krijgt hier een rondleiding op de tractor. Na afloop van de tour keren wij terug naar Paramaribo, het is ook mogelijk om door te varen naar plantage Bakkie om daar te overnachten op eigen gelegenheid.
Tourschema is weer onderhevig en kan worden aangepast alsmede de tijden. Programmaonderdelen zijn flexibel. Voor de vegetariërs is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)
dagtour
heen- & terugreis
08.00 Vertrek Paramaribo 09.30 Aankomst Plantage Katwijk 12.30 Vertrek naar plantage Alliance 13.00 Lunch 14.00 Plantage Alliance 17.00 Terugkomst Paramaribo

meeneemlijst

 • zonnebrandmiddel
 • regenjas/ poncho
 • wandelschoenen
 • hoed of pet
 • muggen repellent
 • fotocamera
 • geld voor een eventueel souvenirtje (of plantje)

vertrekschema

Op aanvraag vanaf 4 personen.

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

contact  • *gewenste vertrekdatum
  Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

  Koffie Citrus plantage tour

  U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag naar een dagtour Koffie Citrus plantage tour boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

  Prijs:

  De kosten van deze dagtour bedragen 70 euro per persoon. (volledig verzorgd met eten en drinken) Indien u boekt via de Webshop: U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
  Reserveren via de webshop:
  Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
  Voorwaarden:
  Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
  • De tour heeft een vertrek garantie elke dag vanaf 4 personen.
  • Twee dagen tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
  • U verplicht u nog tot niks door het formulier in te vullen en te reserveren.
  • 100% vertrek vanaf 4 personen op elke gewenste dag van de week
  • Indien u met een grotere groep bent, bijvoorbeeld 8 personen en deze willen allemaal apart betalen, neem dan contact middels het contact op dan voorzien wij u van een I-deal betalingslink per persoon.
  Overige manieren om te boeken:
  1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact) 2. Mailen naar info@suriname-tour.com 3. U kunt bellen op +597 8858495 4. Contact via het contacformulier
  Wij zijn al meerdere jaren gespecialiseerd op het uitvoeren van deze tour, omdat wij gedreven samenwerken met de lokale bevolking mogen wij onszelf bekronen als de echte dolfijn-kaaimannen specialisten.