Tijdens deze tour krijgt u een rondleiding op plantage Katwijk, het enige plantage dat nog koffie produceert in Suriname, en ook het citrus plantage Alliance dat nog tot heden actief is.

Er worden verhalen vertelt over wie de toenmalige eigenaren waren, hoe het eraan toeging op deze plantages en wie heden de eigenaren zijn.

Op plantage Katwijk krijgt u te zien hoe de koffie wordt geproduceert en verwerkt. Na afloop gaan wij met de boot naar plantage Alliance en daar rijdt u op de tractor de plantage rond waar het Citrus wordt geplant.

Na deze leuke rit staat er een lekkere lunch voor u klaar dat bereid is geworden door een familie van plantage Alliance.

Na de lunch kunt u ook nog wat citrus plantjes kopen bij de bewoners.

Koffie & Citrus plantage

dagtour

1 to 4 persons
€ 70,- p.p.

5 to 7 persons
€ 70,- p.p.
8 to 11 persons
€ 70,- p.p.
12 to 16 persons
€ 70,- p.p.
student
€ 70,- p.p.
grade
Adventure:
Nature:
Culture:
Historic:
Appreciation:
 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

Tourschema

Koffie-Citrus plantage tour

€70,00 p.p.

1 dag
Per boot en bus
Om 8:00u vertrekken wij met de bus vanuit Paramaribo naar onze wel bekende Plantage district die vandaag de dag bekend staat om haar verse vis, groenten, fruit en haar rijke historische erfgoed. Tijdens deze tour krijgt u een bezoekje naar het enige plantage dat nog koffie produceert genaamd plantage Katwijk.
Deze geweldige plantage heeft in de geschiedenis een 13 jarige eigenaresse gehad genaamd Alida Maria Wonssink en de familie Nochchaia is nu de huidige eigenaar.Aangekomen op de plantage Katwijk krijgt u een rondleiding hoe het werk daar toe gaat en kunt u ook genieten van de historische verhalen van plantage Katwijk welke een bijdrage geleverd heeft in de surinaamse industrie. U mag op de locatie ook de echte KW koffie proeven.Vervolgens gaan wij over het water, op de commewijnerivier zetten we ons tour voort en gaan richting Alliance aan de Matapica kreek.
Alliance staat bekend om het verbouwen van koffie vervolgens werd er suiker op de plantage geplant. Vanaf 1973 is Aliance een citrus en bananenplantage tot heden.
Bij aankomst krijgen we een rondleiding op de tractor.
Na de rondleiding hebben de lokale vrouwen van de plantage een lekkere lunch voor ons voorbereid die wij nuttigen bij het bedrijf waar de nieuwe plantjes worden gekweekt.

Na afloop van de tour keren wij terug naar Paramaribo of is het mogelijk door te varen naar plantage Bakkie om daar te overnachten.

Tourschema is weersonderhevig kan worden aangepast alsmede de tijden.
Programma-onderdelen zijn flexibel.

Voor de vegetariers, is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)

dag 1
heen- & terugreis
08.00 Vertrek Paramaribo
09.30 Aankomst Plantage Katwijk
12.00 Vertrek naar plantage Alliance
13.00 Lunch
17.00 Terug naar Paramaribo

Meeneemlijst

 • zonnebrandmiddel
 • regenjas/ poncho
 • wandelschoenen
 • hoed of pet
 • muggen repellent
 • fotocamera
 • geld

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 4 personen.

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / vragen ?


  • 0 €
Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

Koffie Citrus plantage tour

U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag naar een dagtour Koffie Citrus plantage tour boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

Prijs:

De kosten van deze dagtour bedragen 70 euro per persoon. (volledig verzorgd met eten en drinken) Indien u boekt via de Webshop: U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
Reserveren via de webshop:
Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
Voorwaarden:
Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
 • De tour heeft een vertrek garantie elke dag vanaf 4 personen.
 • Twee dagen tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
 • U verplicht u nog tot niks door het formulier in te vullen en te reserveren.
 • 100% vertrek vanaf 4 personen op elke gewenste dag van de week
 • Indien u met een grotere groep bent, bijvoorbeeld 8 personen en deze willen allemaal apart betalen, neem dan contact middels het contact op dan voorzien wij u van een I-deal betalingslink per persoon.
Overige manieren om te boeken:
1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact) 2. Mailen naar [email protected] 3. U kunt bellen op +597 8858495 4. Contact via het contacformulier
Wij zijn al meerdere jaren gespecialiseerd op het uitvoeren van deze tour, omdat wij gedreven samenwerken met de lokale bevolking mogen wij onszelf bekronen als de echte dolfijn-kaaimannen specialisten.
   

Locatie