Grade

Cultuur

Santigron, een Marron dorp waar de Saramaccaners wonen aan de Saramacca Rivier, het dorp is het dichtsbij gelegen traditionele dorp vanuit Paramaribo (30 km).
Maak kennis met de lokale mensen, waar u de kerk en de school zult bezoeken in het dorp. De cultuur is dermate bijzonder, dat u er in kunt blijven verdiepen namelijk de Marrons. Letterlijk betekent Santigron, (Zandgrond). Het helderwitte savanne-zand van de oude kustvlakte van Suriname is erg aangenaam en passend bij uw vakantiegevoel. Het dorp heeft ongeveer 1750 inwoners, het dorp krijgt echter wel steeds meer stadse trekken door zijn ligging.

U krijgt een dorpswandeling waar de gids u vertelt over de natuur, geschiedenis cultuur en bezienswaardigheden in het dorp. En hoeveel invloed de Marron cultuur dagelijks heeft op de bewoners. U mag rusten, hangmatteren, in de rivier zwemmen of nogmaals gezellig rondlopen in het dorp op eigen gelegenheid.

Tevens zal er een dans worden opgevoerd door de lokale bewoners, de Awasa en de Songue (dans der vissen). Er is na de dans gelegenheid om houtsnijwerk te kopen van de lokale bewoners.

Santigron, is een erg mooie tour, veel natuur, veel cultuur. U zult met heel veel enthousiasme worden ontvangen en met een tevreden glimlach het dorp verlaten richting Paramaribo.

Santigron

dagtour

1 to 4 persons
€ 85,- p.p.

5 to 7 persons
€ 85,- p.p.
8 to 11 persons
€ 85,- p.p.
12 to 16 persons
€ 85,- p.p.
student
€ 80,- p.p.

grade
Adventure:
Nature:
Culture:
Historic:
Appreciation:
 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

Meeneemlijst

 • fototoestel
 • zonnebrandmiddel
 • hoed of pet
 • muggen repellent

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 4 personen
In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / vragen ?


  • 0 €
Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

Santigron 1 dag

U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag naar de dagtour Santrigron boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

Prijs:

De kosten van deze dagtour is 80 euro per persoon.
Indien u boekt via de Webshop:
U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
Reserveren via de webshop:
Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
Voorwaarden:
Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
 • De tour heeft elke dag een vertrekgarantie vanaf 2 personen.
 • Een dag tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
 • U verplicht u nog tot niks door het formulier in te vullen en te reserveren.
 • 100% vertrek vanaf 2 personen op elke gewenste dag van de week.
Overige manieren om te boeken:
 1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
 2. Mailen naar [email protected]
 3. U kunt bellen op +597 8858495
 4. Contact via het contacformulier
 

Locatie