Grade

Ontpanning

Frans Guyana is een van de buurlanden van Suriname, en een van “de drie Guyanas”.
Frans Guyana is een overzeese provincie (departement) van Frankrijk en men spreekt hier dan ook Frans.

Voor een lekker dagje erop uit gaan wij met de auto naar Albina en maken daar de oversteek per korjaal de oversteek naar het grensstadje, Saint Laurent du Maroni.
Dit stadje vormt een gedoogzone, dat u zonder stempels in uw paspoort en zonder invloed op uw Surinaamse visum kunt bezoeken.
(EU inwoners kunnen vrij Frans Guyana in, maar indien u verder dan Saint Laurent zou gaan, wat we niet doen gedurende deze tour, zou u een nieuwe toeristen visum voor Suriname nodig hebben).

In Saint Laurent du Maroni krijgt u gelegenheiud om rond te wandelen op de markt en te winkelen in een van de grote supermarkten, Super U.
Hier vindt u vooral Europese (Franse) producten.
Ook brengen wij een bezoekje aan de oude gevangenis waar “le Papillon” gevangen zat alvorens naar de Duivelseilanden gestuurd te zijn.
U krijgt ook de lokale rondleiding in de gevangenis.

Na deze leuke dag zullen wij weer terugkeren naar Paramaribo.

Deze tour wordt alleen uitgevoerd op zaterdagen (ivm de markt en rondleiding van de gevangenis)


€85,-
per person 
(incl. tax)


 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

tourschema

Frans Guyana dagtour

€85,00 p.p.
dagtour
Saint Laurent
Tijdens deze tour brengen wij een bezoekje aan het grensstadje Saint Laurent. Daar gaan wij naar het oud gevangenis waarin Papillon gezeten heeft, naar de markt indien die er is en naar een van de grote supermarkt Super U. Na dit bezoekje keren wij einde van de middag weer terug naar Paramaribo
Tourschema is weer onderhevig kan worden aangepast alsmede de tijden. Programmaonderdelen zijn flexibel. Voor de vegetariërs is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)
dagtour
Heen- & terugreis
08.30 Vertrek vanaf sidewalkcafe ‘t Vat 10.30 Aankomst Albina 10.45 Aankomst St. Laurent 11.00 Bezoekje gevangenis/museum 12.00 Lunch 13.30 Rondwandeling St. Laurent 16.00 Terugkeer Albina 16.15 Aankomst in Albina 19.30 Terug in Paramaribo

meeneemlijst

 • zonnebrandmiddel
 • paspoort
 • regenjas/ poncho
 • wandelschoenen
 • hoed of pet
 • muggen repellent
 • fotocamera
 • geld (euros)

vertrekdata

Iedere woendag en zaterdag vanaf 3 personen.
Op de overige dagen wel mogelijk maar geen marktbezoek

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

contact  • *gewenste vertrekdatum
  Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaalmethode: “reserveren”.

  Frans Guyana dagtrip

  U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag naar een dagtour Frans Guyana dagtour boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

  Prijs:

  De kosten van deze dagtour bedragen 85 euro per persoon. (volledig verzorgd met eten en drinken) Indien u boekt via de Webshop: U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
  Reserveren via de webshop:
  Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
  Voorwaarden:
  Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
  • De tour heeft een vertrekgarantie op zondagen vanaf 2 personen.
  • Twee dagen tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
  • U verplicht u nog tot niks door het formulier in te vullen en te reserveren.
  • Indien u met een grotere groep bent, bijvoorbeeld 8 personen en deze willen allemaal apart betalen, neem dan contact middels het contact op dan voorzien wij u van een I-deal betalingslink per persoon.
  Overige manieren om te boeken:
  1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact) 2. Mailen naar info@suriname-tour.com 3. U kunt bellen op +597 8858495 4. Contact via het contacformulier