Grade

Actief en Natuur

Voor 9 dagen maken we een rondreis door het westen van Suriname waarbij we mooie en bijzondere plekken zullen bezoeken. Tijdens deze tour gaan wij het natuur in en krijgt u verschillende diersoorten te zien waaronder apen, luiaarden, vogels, vlinders etc. Ook komt u de diverse bevolkingsgroepen en culturen tegen tijdens deze mooie rondreis.

 

We bezoeken het:

 • We maken een stop in Nickerie, het rijst district, en ook in Bigipan. Voor vogelliefhebbers is Bigipan een ideale plek om te bezoeken. Je ziet de reigers, roofvogels, steltlopers en de hele mooie rode ibissen.
 • Raleighvallen & Voltzberg waarbij je de voltzberg zult bewandelen en een bezoekje aan een van de mooie watervallen van Suriname, de Moedervallen
 • Blanche Marie & Apoera waarbij u de Balnche Marie vallen zult bezoeken en verder gaan we ook naar Apoera waar u kennis maakt met de 2 inheemse stammen en hun culturen.

 

Accommodatie:

De overnachting voor Raleighvallen & Voltzberg en Blanche Marie & Apoera en Bigipan zijn simpele bedden accommodatie. Het is een basic lodge met bedden alleen is het bad en toilet gedeeld.

De accommodatie in Nickerie is een comfortabele hotel, hotel Regency.
Op Bigipan is er geen stromend water en ook geen airco, maar wel een ventilator op de kamers.

De accommodatie op Raleighvallen in onder beheer van Stinasu, een natuurbeheer organisatie die zich bezighoud met natuurbehoud van raleighvallen. De accommodatie is midden in de natuur gebouwd waardoor dit de overnachtingen ook heel erg bijzonder maakt.

 

Note: Voor alleen reizigers of degene die hun eigen kamer willen wordt er een Single toeslag van € 250,- p.p erbij berekent. Dit geldt voor de accommodatie in Nickerie.

Indien u het niet erg vind om de kamer te delen met iemand anders, dan wordt u geplaatst met iemand van hetzelfde geslacht.

 

Inbegrepen in de tour:

 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) tijdens de tours
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Bus en boot vervoer 
 • Activiteiten en entreegelden tijdens de tour
 • Nederlands of Engelssprekende lokale reis begeleiders
 • Wandelingen in Raleighvallen, Blanche marie, Apoera en Nickerie
 • Bezoek aan de watervallen
9 dagen Rondreis

Meerdaagse tour

1 to 4 persons
€ 880,- p.p.

5 to 7 persons
€ 780,- p.p.
8 to 11 persons
€ 780,- p.p.
12 to 16 persons
€ 780,- p.p.
kinderen tot 15 jaar
€ 100,- korting
grade
Adventure:
Nature:
Culture:
Historic:
Appreciation:
 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

tijdsplanning

Raleighvallen & Voltzberg / Blanche Marie & Apoera / Nickerie & Voltzberg

€880,00 p.p. (vertrek vanaf 3 personen)

dag 1
Dag 1 Vertrek Raleighvallen:Om 07.30 vertrekken wij vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat. Onderweg maken wij een stop voor een klein ontbijtje. Nadat u hiervan genoten hebt vervolgen we onze reis naar Witagron. Aangekomen op Witagron wordt er geluncht en de gids en de bootsman maken de boot ready om te varen naar Raleighvallen. Na de lunch varen wij 2-3 uren naar Raleighvallen.
Aangekomen op Raleighvallen mag u zich installeren in uw accommodatie en krijgt de regels van de gids en u mag ook lekker zwemmen. De volgende dag starten we met de activiteiten.
dag 2
Dag 2 Voltzberg: Na het ontbijt starten we met de wandeling naar de Voltzberg. We lopen door de jungle waarbij u diverse dieren zult spotten en de gids vertelt u over de flora en fauna. U zult ook de hele bekende Rotshaan spotten tijdens de wandeling. Aangekomen aan de top van de berg kunt u genieten van de adembenemende uitzicht van de jungle. Nadat u genoten heeft keren we terug naar de lodge maar voordat we aankomen maken we een stop bij een van de watervallen om heerlijk af te koelen.
dag 3
Dag 3 Moedervallen: Na het ontbijt maken we een boswandeling en varen we naar de Moedervallen.
Na het avondeten zijn we gezellig samen en om de avond en de tour af te sluiten krijgen we ook een optreden van zang en dans van de lokale band, de Raleigh Boys.
dag 4
Dag 4 vertrek naar Blanche Marie:Na het ontbijt starten we onze reis terug naar Witagron waar we vervolgense verer zullen rijden naar Blanche Marie. Onderweg naar Blanche Marie kunt u diverse dieren spotten. Aangekomen op Blanche Marie kunt u zich installeren in uw lodge en genieten van de omgeving of lekker zwemmen.
dag 5
Dag 5 Blanche Marie vallen: Na het ontbijt wandellen we naar de Blanche Marie vallen. Dit is een van de grootste vallen van Suriname. Onderweg vertelt de gids u meer over het gebied. Aangekomen bij de vallen kunt u genieten van het prachtig uitzicht en kunt u lekker onder de watervallen gaan staan.
dag 6
Dag 6 Apoera: Na het ontbijt gaat u per boot naar Apoera. Op Apoera krijgt u een dorpswandeling, een wandeling naar het oude spoorlijn en de oude treinen die daar nog staan. Op het dorp Apoera maakt u kennis met de 2 inheemse stammen en hun cultuur, Trio’s en Arowakken.
dag 7
Dag 7 Vertrek naar Nickerie per boot: Na het ontbijt varen we over de Corantijnrivier naar Nickerie. Op Nickerie aangekomen checken we in in Hotel Regency. Nadat we allemaal zijn uitgerust maken we een wandeling door Nieuw Nickerie, de hoofdstad van Nickerie. In nickerie zult u voornamelijk de hindoestaanse bevolking. Verder vind je in Nickerie ook heel veel rijstvelden. Na de wandeling door Nieuw Nickerie gaan we naar Zeedijk om te genieten van een hele mooie zonsondergang.
dag 8
Dag 8 Bigipan: Na het ontbijt gaan we per boot naar Bigipan. We varen door het reservaat waar u diverse dieren zult spotten, voornamelijk vogels. In dit gebied komt u voornamelijk de rode Ibissen tegen, maar ook reigers en steltlopers. U krijgt op goed gelukt ook een kaaiman te zien. Voor degene die een modderbad willen wordt u gebracht naar een strand waar u zich lekker kunt insmeren met modder en daarna een duik te nemen in de rivier. Na de rondvaart keert u terug naar de Bigipan lodge waar u zult overnachten.
dag 9
Dag 9 Vertrek terug naar Paramaribo: Na het ontbijt gaan we per boot terug naar Nickerie en van daaruit keren we per bus/auto terug naar Paramaribo.

Tijdschema

Tourschema is weersonderhevig kan worden aangepast alsmede de tijden.
Programma-onderdelen zijn flexibel.

Voor de vegetariers, is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)

dag 1
Vertrek naar Raleighvallen
07.30 Vertrek vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat
08.30 Stop voor een klein ontbijt
13.00 Aankomst Witagron + lunch
14.00 Vertrek naar Raleighvallen
16.00 Aankomst op Raleighvallen
19.00 Avondeten
dag 2
Voltzberg
08.00 Ontbijt
10.00 Wandeling Voltzberg
12.00 Lunch
15.00 Terug op de lodge
19.00 Avondeten
dag 3
Moedervallen
08.00 Ontbijt
10.00 start wandeling naar de Moedervallen
12.00 lunch
14.00 Terug op de kamp
19.00 avondeten
21.00 Optreden van de lokale band
dag 4
Vertrek naar Blanche Marie
08.00 ontbijt
10.00 vertrek terug naar witagron
12.00 lunch
13.30 Vertrek naar Blanche marie
18.00 Aankomst Op Blanche Marie
19.00 avondeten
dag 5
Blanche Marie vallen
08.00 ontbijt
10.00 vertrek naar de Blanche Marie vallen
13.00 Lunch
19.00 avondeten
dag 6
Vertrek naar Apoera
08.00 Ontbijt
10.00 vertrek naar Apoera
12.00 lunch
14.00 wandeling door het dorp, wandeling naar de oude spoorlijn, sightseeing
19.00 avondeten
dag 7
Vertrek naar Nickerie
08.00 ontbijt
10.00 vertrek naar Nickerie per boot
13.00 lunch
16.00 wandeling door Nickerie en Zeedijk
19.00 Avondeten
dag 8
Bigipan
08.00 ontbijt
10.00 Varen door Bigipan
13.00 lunch
19.00 avond eten
dag 9
Vertrek terug naar Paramaribo
08.00 ontbijt
11.00 uitchekken
12.00 lunch
13.30 vertrek terug naar Paramaribo
17.30 Terug in Paramaribo

Meeneemlijst

 • wandelschoenen
 • zonnebrandmiddel
 • hoed of pet
 • muggen repellent
 • kleine rugtas
 • paspoort
 • schone kleding
 • lange mouw hemd
 • lange broek
 • camera
 • zwemkleding
 • handdoek
 • waterschoenen
 • zonnebril

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 3 personen
In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / vragen ?


  • 0 €
Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

9 dagen Raleighvallen & Voltzberg / Blanche Marie & Apoera / Nickerie & Bigipan

U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag de 9 dagen rondreis Suriname boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

Prijs:

De kosten van deze 9 dagen Raleighvallen & Voltzberg / Blanche Marie & Apoera / Nickerie & Apoera is 880 euro per persoon. Er is een 100% vertrekgarantie vanaf 3 personen.
Indien u boekt via de Webshop:
U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
Reserveren via de webshop:
Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
Voorwaarden:
Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
 • De tour heeft een vertrekgarantie elke dag van de week vanaf 3 personen.
 • Twee dagen tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
 • U verplicht u nog tot niks door het formulier in te vullen en te reserveren.
Overige manieren om te boeken:
 1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
 2. Mailen naar [email protected]
 3. U kunt bellen op +597 8858495
 4. Contact via het contactformulier
 

Locatie