Grade

Actief en Natuur

Voor 9 dagen maken we een rondreis door het westen van Suriname waarbij we mooie en bijzondere plekken zullen bezoeken. Tijdens deze tour gaan wij het natuur in en krijgt u verschillende diersoorten te zien waaronder apen, luiaarden, vogels, vlinders etc. Ook komt u de diverse bevolkingsgroepen en culturen tegen tijdens deze mooie rondreis.

 

We bezoeken:

 • Nickerie, het rijst district, en ook Bigi Pan. Voor vogelliefhebbers is Bigi Pan een ideale plek om te bezoeken. Je ziet de reigers, roofvogels, steltlopers en de hele mooie rode ibissen.
 • Raleighvallen en Voltzberg waarbij u de Voltzberg zult beklimmen en een bezoek brengen aan de Moedervallen
 • Blanche Marie en Apoera waarbij u de Blanche Marie vallen zult bezoeken en verder gaan we ook naar Apoera waar u kennis maakt met inheemse stammen en hun culturen.

 

Accommodatie:

De overnachting voor Raleighvallen & Voltzberg en Blanche Marie & Apoera en Bigipan zijn simpele bedden accommodatie.
Het is een basic lodge met bedden met bad en toilet gedeeld.

De accommodatie in Nickerie is een hotel, vrij basic, airco.
Op Bigi pan is er geen stromend water en ook geen airco, maar wel een ventilator op de kamers.

De accommodatie op Raleighvallen in onder beheer van Stinasu, een natuurbeheer organisatie die zich bezighoud met natuurbehoud van Raleighvallen.
De accommodatie is midden in de natuur gebouwd waardoor dit de overnachtingen ook heel erg bijzonder maakt.

 

Note: Voor alleen reizigers of degene die hun eigen kamer willen wordt er een Single toeslag van € 250,- p.p erbij berekent. Dit geldt voor de accommodatie in Nickerie, Raleighvallen en Blanche Marie.

Indien u het niet erg vind om de kamer te delen met iemand anders, dan wordt u geplaatst met iemand van hetzelfde geslacht.

 

Inbegrepen in de tour:

 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) tijdens de tours
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Bus en boot vervoer
 • Activiteiten en entreegelden tijdens de tour
 • Nederlands of Engelssprekende lokale reis begeleiders
 • Wandelingen in Raleighvallen, Blanche marie, Apoera en Nickerie
 • Bezoek aan de watervallen
 • Boottocht van Apoera naar Nickerie of omgekeerd


€975,-
per person 
(excl. tax)

 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

tijdsplanning

Raleighvallen & Voltzberg / Blanche Marie & Apoera / Nickerie & Voltzberg

€975 p.p. (vertrek vanaf 4 personen)
dag 1
Dag 1 Vertrek Raleighvallen: Om 07.30 vertrekken wij vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat. Onderweg maken wij een stop voor een klein ontbijtje. Nadat u hiervan genoten hebt vervolgen we onze reis naar Witagron. Aangekomen op Witagron wordt er geluncht en de gids en de bootsman maken de boot klaar om te varen naar de Fungu eiland, waar onze accommodatie is. Na de lunch varen we ongeveer 3 uur naar Raleighvallen. (let op: als de waterstand laag is kan dit langer zijn) Aangekomen op Raleighvallen mag u zich installeren in uw accommodatie en krijgt de regels van de gids en u mag ook lekker zwemmen. De volgende dag starten we met de activiteiten.
dag 2
Dag 2 Voltzberg: Na het ontbijt starten we met de wandeling naar de Voltzberg. We lopen door de jungle waarbij u diverse dieren zult spotten en de gids begeleidt u onderweg. Aangekomen aan de top van de berg kunt u genieten van de adembenemende uitzicht van de jungle. Nadat u genoten heeft keren we terug, net voordat we terug bij de boot aankomen maken we een stop bij de Anjoemara vallen om heerlijk af te koelen.
dag 3
Dag 3 Moedervallen: Na het ontbijt maken we een boswandeling en varen we naar de Moedervallen. Na het avondeten zijn we gezellig samen en om de avond en dit gedeelte van de tour af te sluiten. Als het mogelijk is maken we een kampvuur.
dag 4
Dag 4 vertrek naar Blanche Marie:
Na het ontbijt starten we onze reis terug naar Witagron waar we vervolgens verder zullen rijden naar Blanche Marie. Onderweg naar Blanche Marie kunt u met wat geluk ook dieren spotten. Aangekomen kunt u zich installeren in uw lodge en genieten van de omgeving of lekker zwemmen.
dag 5
Dag 5 Blanche Marie vallen: Na het ontbijt wandelen we naar de Blanche Marie vallen. Dit is een van de grootste vallen van Suriname. Onderweg vertelt de gids u meer over het gebied. Aangekomen bij de vallen kunt u genieten van het prachtig uitzicht en kunt u lekker onder de watervallen gaan staan.
dag 6
Dag 6 Apoera: Na het ontbijt gaat u per boot naar Apoera. Op Apoera krijgt u een dorpswandeling, een wandeling naar de oude spoorlijn en de oude treinen die daar nog staan. Hier ook maakt u kennis met de 2 inheemse stammen en hun cultuur, Trio’s en Arowakken.
dag 7
Dag 7 Vertrek naar Nickerie per boot: Na het ontbijt varen we over de Corantijnrivier naar Nickerie. Op Nickerie aangekomen checken we in in het hotel. Nadat iedereen is bijgekomen maken we een wandeling door Nieuw Nickerie, de hoofdstad van Nickerie. In Nickerie zult u voornamelijk de hindoestaanse en Javaanse bevolking aantreffen en hun culturen zijn ook het meest aanwezig. Verder zijn rondom Nickerie ook veel rijstvelden en bananen plantages. Na de wandeling door Nieuw Nickerie gaan we naar Zeedijk om te genieten van een hele mooie zonsondergang.
dag 8
Dag 8 Bigipan: Na het ontbijt gaan we per boot naar Bigipan. We varen door het reservaat waar u veel vogels kunt spotten. In dit gebied komt u witte en rode Ibissen tegen, maar ook reigers en steltlopers, roofvogels en als het overwinter seizoen is aangebroken ook flamingo’s. Er staat ook een modderbad op het programma en erg lekker Javaans eten. Na de rondvaart keert u terug naar de Bigi Pan lodge op het water waar u zult overnachten.
dag 9
Dag 9 Vertrek terug naar Paramaribo: Na het ontbijt gaan we per boot terug naar Nickerie en van daaruit keren we per bus/auto terug naar Paramaribo.
Tijdschema Tourschema is weer onderhevig en kan worden aangepast alsmede de tijden. Programmaonderdelen zijn flexibel. Voor de vegetariërs, is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)
dag 1
Vertrek naar Raleighvallen
07.30 Vertrek vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat 08.30 Stop voor een klein ontbijt 13.00 Aankomst Witagron en lunch 14.00 Vertrek naar Raleighvallen 17.30 Aankomst op Raleighvallen 19.00 Avondeten
dag 2
Voltzberg
08.00 Ontbijt 10.00 Boswandeling en beklimming Voltzberg 12.00 Lunch onderweg 18.00 Terug op Fungu eiland (accommodatie) 19.00 Avondeten
dag 3
Moedervallen
08.00 Ontbijt 10.00 Wandeling naar de Moedervallen en zwemmen onderweg 14.00 Lunch 19.00 avondeten
dag 4
Vertrek naar Blanche Marie
08.00 ontbijt 10.00 vertrek terug naar witagron 12.00 lunch 13.30 Vertrek naar Blanche marie 18.00 Aankomst Op Blanche Marie 19.00 avondeten
dag 5
Blanche Marie vallen
08.00 ontbijt
09.00 vertrek naar de Blanche Marie vallen 13.00 Lunch 19.00 avondeten
dag 6
Vertrek naar Apoera
08.00 Ontbijt 10.00 vertrek naar Apoera 12.00 lunch 14.00 wandeling door het dorp, wandeling naar de oude spoorlijn, sightseeing 19.00 avondeten
dag 7
Vertrek naar Nickerie
08.00 Ontbijt 10.00 Vertrek naar Nickerie per boot 13.00 Lunch 16.00 Wandeling door Nickerie en Zeedijk 19.00 Avondeten
dag 8
Bigi Pan
08.00 Ontbijt Nickerie sightseeing 13.00 Lunch
14.00 Bigi Pan tocht met overnachting op lodge op het water 19.00 Avondeten
dag 9
Vertrek terug naar Paramaribo
08.00 Ontbijt 11.00 Uitchecken 12.00 Lunch 13.30 Vertrek terug naar Paramaribo 17.30 Terug in Paramaribo
Eind van de rondreis
*let op: het kan geschieden dat deze tour in omgekeerde volgorde wordt uitgevoerd om logistieke redenen.

meeneemlijst

 • wandelschoenen
 • zonnebrandmiddel
 • hoed of pet
 • muskietengel
 • rugtas
 • paspoort (u passeert een checkpoint!)
 • schone kleding
 • lange mouw hemd
 • lange broek
 • camera
 • zwemkleding
 • handdoek
 • waterschoenen
 • zonnebril
 • geld

vertrekdata

Op aanvraag vanaf 4 personen

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

 • *gewenste vertrekdatum
Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaalmethode: “reserveren”.

9 dagen Raleighvallen & Voltzberg / Blanche Marie & Apoera / Nickerie & Bigipan

U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag de 9 dagen rondreis Suriname boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

Prijs:

De kosten van deze 9 dagen Raleighvallen & Voltzberg / Blanche Marie & Apoera / Nickerie & Apoera is 975 euro per persoon. Er is een vertrekgarantie vanaf 4 personen, mits alle accommodatie beschikbaar is.
Indien u boekt via de Webshop:
U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
Reserveren via de webshop:
Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
Voorwaarden:
Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
 • Vijf dagen tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
 • U verplicht u nog tot niks door het formulier in te vullen en te reserveren.
 • Het is mogelijk dat de tour in omgekeerde volgorde geschied door logistieke redenen.
Overige manieren om te boeken:
 1. Bij ons kantoor in Paramaribo (zie contact)
 2. Mailen naar info@suriname-tour.com
 3. U kunt bellen op +597 8858495
 4. Contact via het contactformulier