Blanche Marie Watervallen

Moederval B.M.

In het westen van Suriname liggen diep verstopt in de jungle de Blanche-Marie watervallen, 300 kilometer van Paramaribo.
Ze bestaan uit gigantische basalten rotspartijen waar het water met donderend geweld vanaf stort. Een adembenemend schouwspel, zeker als het water hoog staat.
Het is een heerlijke en idyllische plaats om te baden.

Deze watervallen waren al door koloniale landmeters in kaart gebracht, maar in 1897 ontdekte luitenant van Drimmelen, districtscommisaris van Nickerie, hij noemde de vallen naar zijn vrouw.
Ze overleed helaas terwijl hij op expeditie was, ze heette Marie ter Haar en had lang blond haar, zodoende komen deze watervallen hun mooie naam.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving

Tourbeschrijving:

Bezoek nu de grote trots van Suriname: de Blanche Marie watervallen. Ontdek ook Apoera: een echt inheemsdorp.
De Blanche Marie watervallen vormen één van de grootste schatten van Suriname. Bekijk onze gespecialiseerde website voor meer informatie over Apoera en de watervallen, gedetailleerde tourbeschrijving en een meeneemlijst: www.blanche-marie.com

De tour Blanche-Marie en Apoera

 

De Blanche-Marie vallen liggen in West-Suriname en ligt in het Bakhuis gebergte. West-Suriname is een indrukwekkend ongerept gebied met vele rivieren, kreken, stroomversnellingen (soela’s) en gigantische of mooie watervallen. Na een avontuurlijke ongeveer acht uur durende trip, het grootste deel over bauxiet weg, komt u aan de voet van het Bakhuisgebergte bij Blanche Marie. Deze weg is ongeveer 320 km lang en niet altijd even goed begaanbaar. Er gaat dan ook vaak een kettingzaag en kapmessen mee om de weg vrij te maken. Deze tocht door het oerwoud waarbij verschillende bruggen begaanbaar gemaakt moeten worden maakt deze trip zeer uitdagend en avontuurlijk. Ook zullen we onderweg in het dorpje Witagron pauzeren en hier een mooie dorpswandeling maken om het dorp te bewoneren, de dorpsbewoners en kinderen ontmoeten.

Bij aankomst kan er gerust, gebaden of direct een kleine boswandeling van ongeveer 15 minuten richting de Blanche-Marie vallen gemaakt worden. De imposante Blanche-Marie vallen strekken zich uit over meer dan 120 meter en liggen in het hoogbos, het mooiste tropisch regenwoud van Suriname. De Blanche-Marie vallen zijn tien meter hoog en hebben naar de waterstand verschillende aanzichten. Onder de vallen is een kleine soela waar in gebaden kan worden en mooie foto’s geschoten worden, maar ook kunt u genieten van een heerlijke natuurlijke lichaamsmassage van het water. De vallen behoren tot de grootste en mooiste van Suriname en hebben een enorme waterplaatsing. De naam van Blanche-Marie is vernoemd in de 19e eeuw naar de blanke Marie, de vrouw van de expeditie leider die de vallen ontdekt heeft.

In het gebied zijn alle acht apensoorten van Suriname te vinden en meer dan 200 vogelsoorten waaronder papegaaien, ara’s en trompetvogels. Ook zijn hier twee soorten reuze otters en andere zoogdieren te vinden.

Overnachten en relaxen gebeurd in hangmatten langs de Nickerie rivier, waar u zich in de ochtend in kunt baden of een ochtend wandeling van 15 minuten kunt maken naar de Blanche-Marie vallen onder luid gebrul van de brulapen boven u in de boomtoppen. De rest van de dag kunt u de Eldoradoval bezoeken of hengelen in de rivier waarin u zeker een piranha, Amazone reuze meerval of de Anjoemara zult vangen.

 

Ook zullen we het indianendorp Apoera bezoeken. Hier overnachten wij in bedden, en zullen we een mooie tocht maken over de Corantijn-rivier. In het dorp bent u getuige van de gebruiken en cultuur van de inheemse bevolking. Ook zult u verschillende ambachten zien.

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

Blanche Marie - Apoera volledig verzorgd (4dgn)

Je hebt de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag een tour naar Blanche Marie boeken.

Prijs:
De kosten van de 4 daagse tour zijn 275 euro per persoon op bais van bed- en hangmataccommodatie.

Bij boekingen vanaf 5 personen krijg je korting. Deze wordt automatisch berekend nadat alle informatie in het rechterformulier is ingevuld. Voor de exacte groepsprijzen per zie de gele tabel, links onderin deze pagina.

Indien u boekt via de Webshop:

U vult het rechterformulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.

Betalingsmogelijkheden:

Betalingsmogelijkheden

Wij accepteren tevens bankovermaking en uiteraard contante betaling op kantoor. Deze opties zijn opgenomen in de webshop.

Reserveren via de webshop:
Je kunt ook vrijblijvend een tour reserveren via de webshop. Dan kies je bij het betalingsproces voor de optie ‘reservering’. Bij deze optie word je tot niets verplicht. Wij nemen na deze boeking per e-mail contact op.

Voorwaarden:
Let op. Lees voordat je boekt via de webshop de onderstaande voorwaarden:

– De tour vertrekt elke vrijdag, mits er minimaal 2 personen hebben geboekt.
– Je moet minimaal twee dagen van tevoren een tour boeken. Een boeking is pas compleet na de betaling.
– Vanaf 4 personen is er 100% gegarandeerd vertrek op elke gewenste dag van de week.
– Studentenkortingen zijn alleen geldig op een boeking van maximaal 4 personen. Bij groepen groter dan 4 personen tellen alleen de groepsprijzen en telt de studentenkorting niet meer.
– lokaal kunnen hangmatten worden gehuurd voor 5 euro per persoon per nacht.
– Indien je met een grote groep wilt boeken en iedereen wil apart betalen, neem dan contact (zie contact) met ons op. Dan sturen wij een Ideal-betalingslink per persoon en kun je toch nog gebruikmaken van de groepskorting.

Overige manieren om te boeken:
1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
2. Mailen naar info@suriname-tour.com
3. U kunt bellen op +597 8858495
4. Contact via het contacformulier

 

Wij zijn al meerdere jaren gespecialiseerd op het uitvoeren van deze tour, omdat wij gedreven samenwerken met de lokale bevolking mogen wij onszelf bekronen als de echte Blanche- Marie specialisten.

  €275,00


  Meeneemlijst


  • paspoort (U passeert een checkpoint)
  • bad/handdoek
  • zwemkleding
  • wandelschoenen
  • watersandalen
  • zonnebrandmiddel
  • hoed of pet
  • muggen repellent
  • lange broek
  • t-shirt met lange mouwen

  Vertrekdata  Op aanvraag vanaf 4 personen

  In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden


  Contact / Vragen?  Neem contact met ons op


  Blanche Marie vindt U op de volgende locatie:

   blanche marie, blanche marie vallen, apoera, apoera suriname, apoera west suriname, blanche marie vallen suriname, blanche marie watervallen, blanche marie vallen dubois, jenny tours blanche marie, Blanche-Marie & Apoera

  Bekijk onze recensies


  Vertrekschema actie-tours


  Klik voor de 100% actietours


  Trotse partnerschap: