Ston Island Suriname

Ston Island

De Brownsberg is als natuurreservaat wereldberoemd.
Het is een populaire bestemming, een jungle-paradijs binnen handbereik, op twee uurtjes rijden van Paramaribo.
De tocht omhoog is al een avontuur op zich, de dertien kilometer lange bergwerg is een absolute climax, met name in de regentijd.

“De gifkikker kijkt je aan, de kwatta-aap slingert zich door de bomen. Je wordt ‘s nachts horendol van de brulapen en wie geluk heeft spot de machtige arend, zwevend over het oerbos”

 

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving

Tourbeschrijving:

Een van de schatten van het binnenland van Suriname is de Brownsberg: een imposant geweldig natuurverschijnsel. Deze attractie mag u niet missen tijdens uw verblijf in Suriname. Bekijk voor meer informatie over de Brownsberg en het Stuwmeer, gedetailleerde tourbeschrijving, een meeneemlijst en online boeken op onze gespecialiseerde website: http://www.brownsberg-suriname.com!

Tour naar Brownsberg en het Stuwmeer

Tijdens de tour kunt u heel wat verwachten: niet alleen een verschillendetypes flora en fauna, zoals bijvoorbeeld kleine palmboompjes en ook metershoge bomen gevuld met orchideeën, maar ook verschillende dieren. Voorbeelden zijn kleurrijke vogels, slangen, apen, kikkers en ook zwijnen. Deze tour is er zeker eentje voor de natuurliefhebber. De grootste schatten van de Brownsberg zijn de verschillende natuurlijke watervallen op de berg, waar u een heerlijke douche in kunt nemen.

De route vanuit Paramaribo naar Brownsberg gaat over ongeveer 110 kilometer. Tijdens de reis doen we verscheidenen plaatselijke dorpjes aan, waar vele boslandcreolen wonen. De weg naar de top van Brownsberg wordt beklommen met een 4×4 pickup, en zodra we eenmaal arriveren aan de top, wacht u een prachtig uitzicht over het stuwmeer.

Na deze tocht dalen we in de avond af naar het stuwmeer, waar u kunt genieten van boottochtjes, lekker zwemmen, of kunt vissen naar toekoenari´s (baarssoort) en piranha’s. Als u het wat rustiger aan wilt doen kunt u ook lekker relaxen in de hangmat. En aan het einde van de avond staan er comfortabele bedden voor ons klaar.

 

Het Stuwmeer is een meer dat is ontstaan in de jaren 60. Destijds is er een deel van het bos, ongeveer net zo groot als Utrecht, onder water gezet. Dit is gedaan om een stuwdam te vormen zodat er door waterkracht energie opgewekt kon worden. Met deze energie kon er bauxiet verwerkt worden. Tegenwoordig is het Stuwmeer één van de grootste energie bronnen voor Paramaribo. De bomen zijn niet gekapt vanwege geldbesparing.

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

Brownsberg en Stuwmeer (Ston Island) 2 dagen

U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag de twee daagse Brownsberg en Stuwmeer boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

Prijs:
De kosten van deze 2 daagse tour zijn 135 euro per persoon.
Er is een gegarandeerd vertrek elke dag vanaf 2 personen

Groepskortingen gelden vanaf 5 personen conform de vermelde prijzen in de rechter-tabel, de webshop berekent de groepskortingen automatisch, nadat u het aantal personen en overige wensen heeft opgegeven.

Indien u boekt via de Webshop:
U vult het rechterformulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.

Betalingsmogelijkheden:
Betalingsmogelijkheden

Wij accepteren tevens bankovermaking en uiteraard contante betaling op kantoor. Deze opties zijn opgenomen in de webshop.

Reserveren via de webshop:
Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.

Voorwaarden:
Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:

 • 100% vertrek vanaf 2 personen op elke gewenste dag van de week
 • Een dag tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
 • U verplicht u nog tot niks door het onderstaande formulier in te vullen.
Overige manieren om te boeken:
1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
2. Mailen naar info@suriname-tour.com
3. U kunt bellen op +597 8858495
4. Contact via het contacformulier
Indien de groep uit meer dan 5 personen bestaat wordt er geautomatiseerd gevaren op het stuwmeer.

  €135,00


  Meeneemlijst


  • paspoort (U passeert een checkpoint)
  • bad/handdoek
  • zwemkleding
  • wandelschoenen
  • watersandalen
  • zonnebrandmiddel
  • hoed of pet
  • muggen repellent
  • lange broek
  • t-shirt met lange mouwen

  Vertrekdata  100% vertrek woensdag en zaterdag
  (op andere dagen, op aanvraag vanaf 3 personen, onder voorbehoud 2)

  In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden


  Contact / Vragen?  Neem contact met ons op


  Brownsberg vindt U op de volgende locatie:

   brownsberg watervallen, surinaamse vakantie oorden

  Bekijk onze recensies


  Vertrekschema actie-tours


  Klik voor de 100% actietours


  Trotse partnerschap: