Matapica

Leatherback

Matapica kent veel kaaimannen, er zijn slangen en heel veel vogels, waarvan enkele tropische soorten hier hun broedplaats hebben, zoals de moerasbuizerd, de rode ibis en lachvalk.
Maar hiernaast is er nog iets heel bijzonders op de stranden van Matapica.
Vanaf eind januari, begin februari tot en met eind juli leggen de Reuze Zeeschildpadden hier hun eieren.
Het geweldige schouwspel van de eierworp door deze enorme dieren voltrekt zich ‘s nachts, en het is een heel intiem en vertederend tafereel om te aanschouwen van zo dichtbij.
Deze tour kent verscheidene uitvoeringen, onder andere met Helikopter vlucht, kijkt u hiervoor in het tabblad Prijzen, Boeken en Reserveren.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving


Tourbeschrijving:

Relax op het strand en wees getuige van een bijzondere gebeurtenis in Matapica: de eierworp van de verschillende Reuze Zeeschildpadden! De wonderschone natuur en het heerlijke witte zandstrand lekker aan de oceaan. Bekijk voor meer informatie over de schildpadden, gedetailleerde tourbeschrijving, een meeneemlijst en online boeken op onze gespecialiseerde website: http://www.matapica.com!

Tour naar Matapica Zeeschildpadden

In het district Commewijne ligt een geweldig stuk natuur dat Matapica heet. Het bijzondere aan dit natuurgebied is dat hier wel vier verschillende soorten schildpadden hun eieren werpen in het legseizoen. Er zijn hier voornamelijk grote populaties van lederschildpadden te vinden, welke wel 2 meter lang kunnen worden en tienduizenden kilometers gezwommen hebben om hier te leggen. Er ook andere soorten schildpadden zoals de soepschildpad (Surinaams: krapei), de warana en de karet.

Er zijn niet alleen bijzondere schildpadden te vinden, Matapica is ook een paradijs voor elke vogelliefhebbers aangezien het een broedplaats is voor verscheidene tropische vogelsoorten.

De tour vertrekt van Paramaribo, en gaat langs Mariënburg gelegen aan de Commewijnerivier. Vanaf Mariënburg gaat u per boot naar de plantage “Johanna en Margaretha”, waar u over stapt op kleinere moerasbootjes richting de stranden van Matapica. Deze tocht neemt ons door 20 kilometer lang moeras. Na aankomst op de locatie krijgt u de tijd om te ontspannen en lekker te relaxen in het aangename water.

Tijdens de tour kunt zien hoe de schildpadden zich leven in hun natuurlijke omgeving. Het leg spectacel van de eieren, wat zowel in de avond als overdag gebeurt, is een van de hoogtepunten waar u getuige van kunt zijn.

De volgende dag krijgt u de gelegenheid om te genieten van het strand, waarna u in de middaguren weer vertrekt richting Paramaribo.

 


Wilt u deze unieke belevenis meemaken,

boek dan op: www.matapica.com!

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

Matapica (zeeschildpadden) volledig verzorgd (2dagen)

Je hebt de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag een tour naar Matapica boeken. Dat is geheel mogelijk op deze pagina.
Let op: Deze tour is alleen te boeken in de periode januari tot juli.

Prijs:
De kosten van de 2 daagse tour zijn 95 euro per persoon op bais van bed-accommodatie.

Bij boekingen vanaf 5 personen krijg je korting. Deze wordt automatisch berekend nadat alle informatie in het rechterformulier is ingevuld. Voor de exacte groepsprijzen per zie de gele tabel, links onderin deze pagina.

Indien u boekt via de Webshop:

U vult het rechterformulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.

Betalingsmogelijkheden:

Betalingsmogelijkheden

Wij accepteren tevens bankovermaking en uiteraard contante betaling op kantoor. Deze opties zijn opgenomen in de webshop.

Reserveren via de webshop:
Je kunt ook vrijblijvend een tour reserveren via de webshop. Dan kies je bij het betalingsproces voor de optie ‘reservering’. Bij deze optie word je tot niets verplicht. Wij nemen na deze boeking per e-mail contact op.

Voorwaarden:
Let op. Lees voordat je boekt via de webshop de onderstaande voorwaarden:

– De tour vertrekt elke dag, mits er minimaal 2 personen hebben geboekt.
– Je moet minimaal twee dagen van tevoren een tour boeken. Een boeking is pas compleet na de betaling.
– Vanaf 2 personen is er 100% gegarandeerd vertrek op elke gewenste dag van de week.
– Studentenkortingen zijn alleen geldig op een boeking van maximaal 4 personen. Bij groepen groter dan 4 personen tellen alleen de groepsprijzen en telt de studentenkorting niet meer.
– lokaal kunnen hangmatten worden gehuurd voor 5 euro per persoon per nacht. Echter accommodatie is in bedden.
– Indien je met een grote groep wilt boeken en iedereen wil apart betalen, neem dan contact (zie contact) met ons op. Dan sturen wij een Ideal-betalingslink per persoon en kun je toch nog gebruikmaken van de groepskorting.

Overige manieren om te boeken:
1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
2. Mailen naar info@suriname-tour.com
3. U kunt bellen op +597 8858495 | 8505990
4. Contact via het contacformulier

 

Wij zijn al meerdere jaren gespecialiseerd op het uitvoeren van deze tour, omdat wij gedreven samenwerken met de lokale bevolking mogen wij onszelf bekronen als de echte Matapica specialisten.

  €95,00


  Foto

  Meeneemlijst


  • bad/handdoek
  • zwemkleding
  • wandelschoenen
  • watersandalen
  • zonnebrandmiddel
  • hoed of pet
  • muggen repellent
  • lange broek
  • t-shirt met lange mouwen

  Vertrekdata  Elke dag vanaf 2 personen, 100% vertrekgarantie vanaf 1 februari tot en met 15 augustus!

  In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden


  Contact / Vragen?  Neem contact met ons op  Matapica vindt U op de volgende locatie:

   matapica, matapica suriname, matapica dagtour, matapica 3 daagse trip, jennytoers, zeeschildpad matapica

  Bekijk onze recensies


  Vertrekschema actie-tours


  Klik voor de 100% actietours


  Trotse partnerschap: