Apiapaati

Apiapaati

Apia was een man uit het dorp Gran Slee. Het eiland (paati) is naar hem vernoemd, omdat hij daar als eerste een kamp had gebouwd.
Apia deed aan visvangst en en vanaf het eiland kon hij snel naar de rivier gaan om te vissen.

Het eiland heeft een heel mooi uitzicht op de stroomversnellingen.

Let op! De accomodatie is ietwat spartaans, dus verwacht absoluut geen luxe.

Je kunt er zwemmen, wandelen, omliggende dorpjes bezoeken en niet te vergeten een tocht naar de Ananasberg en Tapawatravallen.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving

Tourbeschrijving:

Een spectaculaire tour ver in het Boven Suriname gebied aan de Boven Suriname Rivier. De lodge ligt tegenover het dorp Granseei. Vanaf het eiland is er een mooi uitzicht over de Ajinivoda-stroomversnellingen. Specialiteit: Little dugoutkanoes beschikbaar.
Een tour naar de “kleine Pineapple-berg” kan worden geregeld. 

Apiapaati is een tour en oord van hoge kwaliteit, er is constant stroom door zonnepanelen, lokale en goede begeleiding door het naastgelegen dorp. De tour is de laatste jaren sterk in opkomst.

Apia was een man die in het dorp Granslee woonde. Het eiland is naar de man Apia vernoemt, omdat hij als eerste een kamp had gebouwd op het eilandje. Apia deed aan visvangt en vanop het eilandje kon hij snel naar de rivier gaan om te vissen. In 1981 heeft de man Papada Pikintio het eilandje overgenomen om er te planten en voor de visvangst.
In 1993 was de eerste touroperator met een groep toeristen naar Apiapaati geweest. Apiapaati is het enige vakantieoord dat nog helemaal volgens de Saramaccanse cultuur is gebouwd.
De hutten zijn voorzien van palmbladeren. Overdag dient dit al bedekking en ’s avonds zorgt dit ervoor dat de hutten lekker fris zijn vanbinnen. De hutten zijn allemaal voorzien van bedden, lakens en klamboes.
Er zijn toiletten en een bad (douche) aanwezig. De keuken is voorzien van alle keukengerei en een ruime eetzaal.

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

Foto

4 daagse tour


Dag 1:

De eerste dag staat in het teken van de reis naar de Jungle Lodge. De reis vanuit Paramaribo naar het eiland bedraagt – met tussenstops – ongeveer 9 uren, waarvan ongeveer 4uur met de auto en 5uren per boot.

Bij de boottocht krijg je een prima indruk van het belang dat het water heeft voor de vele marron-dorpen die je passeert. Na een lange maar ook indrukwekkende reis kom je aan op het vakantie eiland Apiapaati. Hier maak je direct kennis met de inwoners van het eiland en krijg je een rondleiding. Er wordt lekker gegeten, gedronken en uitgerust voor de daaropvolgende avontuurlijke dag.

Dag 2:
Na een goed stevig ontbijt maken we ons klaar om vroeg te vertrekken richting Bende Kondre. Bende Konde is een marron-dorpje gelegen op 15 minuten varen van Apiapaati. Hier aangekomen maak je kennis met bepaalde personen uit het dorp die deels zullen deelnemen aan het programma. In het dorp maak je eerst een kleine boswandeling naar één van de kostgronden in het dorp. Hier gaan we Cassave oogsten en vervolgens schillen.

Nadat alle Cassave is geschild, vervolgen wij onze tocht richting de Ananasberg. Deze tocht bestaat uit een boswandeling van circa een anderhalf uur, waarna de berg beklommen kan worden. Op de berg gaan we opzoek naar verse ananas om die vervolgens lekker te nuttigen op de berg. Na te hebben genoten van het uitzicht, eten en wat mooie foto’s te hebben gemaakt keren we weer terug naar het dorp.

Teruggekomen in Bende Kondre, krijgt een ieder de traditionele kleding van de marrons aangemeten. Vervolgens zien we het volgende proces van de verwerking van de Cassave en dragen we hier ook een steentje aan bij.
Het avondprogramma vindt plaats op en om het vakantie eiland Apiapaati. Na het eten gaan we het water en/of bos in om kaaimannen en ander wild te vangen.

Dag 3:
Na het gezamenlijke ontbijt maken we ons weer op voor een vertrek naar Bende Kondre. In Bende Kondre ronden we het laatste proces van de Cassave af. We gaan het Cassavebrood bakken en vervolgens opeten. Hierna volgt een dorpswandeling door Bende Kondre waar men de gelegenheid krijgt om plaatselijke souvenirs te kopen.

Na dit korte ochtendprogramma hanteren wij een ‘vrij’ programma, waarin men bepaalt wat we gaan doen. Er zijn mogelijkheden om nog meer dorpen te bezoeken en/of de medische zending te Djumu. Een mogelijkheid waar vaak gebruik van wordt gemaakt is het bezoeken van de tapawatra vallen en andere kleine sula’s om lekker in te zwemmen.

Na een dag van dorpbezoeken en waterpret hebben we s’ avonds een culturele avond met een kawina band. We zorgen voor een gezellige laatste avond met als afsluiting een groot kampvuur op Apiapaati.

Dag 4:
Deze dag staat in het teken van de terugreis naar Paramaribo. Indien de toerist besluit om terug te keren met de boot dan vertrekken we vrij vroeg (tussen 7.00 en 8.00) vanaf Apiapaati. In geval er wordt teruggevlogen dan vertrekt de vlucht rond het middaguur vanuit Djumu.

De terugreis per boot en bus bedraagt totaal ongeveer 7 uren.
Terugreis per vliegtuig bedraagt ongeveer 40 minuten.

Vliegreis optioneel op aanvraag tegen een meerprijs.

Inbegrepen:
all-in tours (incl. transport, accommodatie, maaltijden (3 maal per dag), snacks, gids,
non-alcoholische dranken)
Aantal dagen: vier dagen (drie overnachtingen)
Vertrek garantie: vanaf 3 personen
Prijs:  v.a. € 300 p.p.

Apiapaati (4 dagen)

Je hebt de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag een tour naar Apiapaati boeken.

Prijs:

De kosten van de 4 daagse tour zijn 350 euro per persoon op basis van bedden, zonder airconditioning. Minimaal wordt er vanaf 4 personen vertrokken op elke gewenste dag.

Bent u met minder dan 4 personen gelieve contact op te nemen voor beschikbaarheid van de tour.

Indien u boekt via de Webshop:

U vult het rechterformulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.

Betalingsmogelijkheden:

Betalingsmogelijkheden

Wij accepteren tevens bankovermaking en uiteraard contante betaling op kantoor. Deze opties zijn opgenomen in de webshop.

Reserveren via de webshop:
Je kunt ook vrijblijvend een tour reserveren via de webshop. Dan kies je bij het betalingsproces voor de optie ‘reservering’. Bij deze optie word je tot niets verplicht. Wij nemen na deze boeking per e-mail contact op.

Voorwaarden:
Let op. Lees voordat je boekt via de webshop de onderstaande voorwaarden:

– Je moet 3 dagen tevoren de tour boeken. Een boeking is pas compleet na de betaling.
– De tour vertrek bij 4 personen elke dag.
– Vanaf 4 personen is er 100% gegarandeerd vertrek op elke gewenste dag van de week.

 

Overige manieren om te boeken:
1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
2. Mailen naar info@suriname-tour.com
3. U kunt bellen op +597 8858495
4. Contact via het contacformulier

  Currently unavailable


  Meeneemlijst

  • paspoort (U passeert een checkpoint)
  • bad/handdoek
  • zwemkleding
  • wandelschoenen
  • watersandalen
  • zonnebrandmiddel
  • hoed of pet
  • muggen repellent
  • lange broek
  • t-shirt met lange mouwen

  Vertrekdata  Op aanvraag vanaf 3 personen

  In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden


  Contact / Vragen?  Neem contact met ons op  Apiaata vindt U op de volgende locatie:

   apiapaati, apiapaati suriname, boven suriname, ananasberg, tours naar de boven suriname river, bende kondre suriname, boven suriname Laduwani, bovensuriname, dorpen boven suriname, omliggende dorpen bij santigron

  Bekijk onze recensies


  Vertrekschema actie-tours


  Klik voor de 100% actietours


  Trotse partnerschap: