Midden in de Coppename rivier is er een kleine eiland genaamd Fungu eiland. Fungu eiland is een bijzonder eiland, dat de poort van het Centraal Suriname Natuurreservaat vormt. Raleighvallen is een Natuurgebied van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu). Het is een beschermd gebied voor diverse diersoorten en waar er ook overnacht kan worden.

Van Paramaribo is het een trip van 7 uurtjes naar de Raleighvallen.Het is 4 uurtjes met de bus/auto naar witagron en dan nog 3 uurtjes varen naar Raleighvallen. Varen kan in de droge tijd 1 tot 2 uurtjes langer zijn omdat de waterstand laag is en waarbij de gasten ook de boot moeten uitstappen en een stukje lopen over de rotsen. De boot wordt dan ook gestoten over de rotsen door de gids en bootsman.

Dit maakt de ervaring van de gasten ook leuker want zij mogen ook zeker een handje helpen zodat het allemaal wat sneller gaat.

Waarom Raleighvallen bezoeken? Hier zijn er een paar redenen waarom

  1. Raleighvallen is een beschermd natuurpark. Hierdoor kom je diverse diersoorten tegen omdat er hier helemaal niet gejaagd of aan houtkap en goudmijn gedaan mag worden. Dit is ten strengste verboden. De dieren leven dan in alle rust en waardoor voor voor dieren liefhebbers dan ook wat prettiger maakt om dieren te kunnen spotten. De diersoorten die je hier kunt vinden zijn apen, spinnen, slangen, diverse vogelsoorten waaronder de Cock of the rock, diverse insecten, leguanen
  2. Raleighvallen staat ook bekend om de mooie watervallen. Er zijn diverse watervallen in het gebied en ook spannende stroomversnellingen. Een van de watervallen die u krijgt te bezoeken tijdens de tour is de moedervallen.
  3. Wanneer je de Raleighvallen bezoek moet je zeker ook de wandeling doen naar Voltzberg. Voltzberg is een berg van 240 meter hoog. Voor de fanatieke bergklimmers is dit een leuke wandeling. Tijdens deze wandeling geniet je van het mooie van de natuur en de dieren die allemaal voorbij zie komen.

Heeft u interesse in deze tour, kijk dan op onze website voor meer info over deze 4 daagse tour. https://suriname-tour.com/raleighvallen-voltzberg/

Rotshaan (Cock of the Rock)
Voltzberg