Grade

Expedities

Apoera ATB Challenge
8 dagen / 7 nachten

Dag 1 – Zanderij
Vanuit Paramaribo vertrekken we vroeg per bus naar Zanderij. Hier stappen we op de mountainbike en maken we een start met onze fietstour die ons moet brengen naar Apoera. De overnachting vindt plaats in tenten bij de Kabo Kreek. (fietsafstand: 66km)

Dag 2 – Witagron
Vanuit de Kabo Kreek vertrekken we in de vroege ochtend over de onverharde laterietweg naar het dorp Witagron. Hier aangekomen verblijven we in het marrondorp in een eenvoudig logeergebouw. (fietsafstand: 70 km)

Dag 3 – Kamp
In de vroege ochtend vertrekken we per fiets tot het eerste kamp, waar we onze tenten zullen opzetten. Het is een ruige fietstocht, waar beschermende kleding voor nodig is, vanwege doornstruiken langs de smalle paden. (fietsafstand: 49 km)

Dag 4 – Van Ams kreek
Een pittige fietstocht brengt ons vandaag over heuvels, door geulen en afdalingen. We passeren het Bakhuis gebergte en hout concessiegronden. Aan het eind van de dag bereiken we ons kamp aan de Van Ams Kreek waar een stevige maaltijd geserveerd zal worden. (fietsafstand: 72 km)

Dag 5 – Blanche Marie vallen
Per bus brengen we een bezoek aan de prachtige watervallen van Blanche Marie. Het programma bestaat uit heerlijk relaxen, zwemmen en bijkomen van de afgelopen dagen. In de namiddag keren we terug naar ons kamp.

Dag 6 – Apoera
Wederom een fietsdag, maar met een compleet ander karakter. Dit traject bestaat uit brede wegen met meer verkeer op de weg. We beginnen met een aantal pittige beklimmingen en eindigen met een lange en rechte weg die als saai beschouwd kan worden. Onze finishstreep ligt bij het indianendorp Apoera, waar we naar behoefte slapen in een logeergebouw of onze eigen tenten. (Fietsafstand: 63 km)

Dag 7 – Nieuw Nickerie
Na een dorpswandeling vertrekken we per boot naar het stadje Nieuw Nickerie. De rest van de dag is vrij in te vullen. We verblijven in een hotel in het centrum.

Dag 8 – Bigi Pan- Paramaribo
Vroeg in de ochtend brengen we een bezoek aan het natuurreservaat Bigi Pan. Het natuurgebied staat bekend om de vele vogelsoorten die hier voorkomen, waaronder de rode Ibis. Na de lunch keren we per bus terug naar Paramaribo.

N.B. Het programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. In geval van bijvoorbeeld extreme regenval, hoge waterstand of andere onvoorziene gebeurtenissen kan het mogelijk zijn dat de tour niet (geheel) volgens schema kan worden uitgevoerd.

[wpsm_comparison_table id=”51″ class=””]
[wpsm_comparison_table id=”147″ class=””]
 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

Meeneemlijst

 • paspoort (U passeert een checkpoint)
 • bad/handdoek
 • zwemkleding
 • wandelschoenen
 • watersandalen
 • zonnebrandmiddel
 • hoed of pet
 • muggen repellent
 • lange broek
 • t-shirt met lange mouwen

vertrekdata

Op aanvraag

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

contact


   • 0 €

   *Slaapgelegenheid

  Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

  Apoera Blanche Marie ATB fietstour

  Je hebt de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag de fietstour Apoera, Blanche Marie, Bigi Pan en Nickerie boeken 8 dagen.
  Prijs:
  De kosten van de 8 daagse tour zijn 740 euro per persoon op basis van hangmat en bedaccommodatie. Vanaf 2 personen wordt de prijs goedkoper. Vertrek is vanaf 1 personen
  Indien u boekt via de Webshop:
  U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.
  Reserveren via de webshop:
  Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
  Voorwaarden:
  Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
  • De tour vertrekt elke dag met minimaal 4 personen.
  • Je moet minimaal vijf dagen van tevoren een tour boeken. Een boeking is pas compleet na de betaling.
  Overige manieren om te boeken:
  1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
  2. Mailen naar info@suriname-tour.com
  3. U kunt bellen op +597 8858495
  4. Contact via het contacformulier
   

  Locatie