Grade

Cultuur

Anaula Nature Resort

Dit prachtige resort met zwembad is gesitueerd aan de oevers van een prachtig eiland in de Boven- Suriname rivier, aan de voet van de Ferulassi-vallen. Het is een comfortabel en uniek resort in het maagdelijke Amazone regenwoud met haar onstuimige stroomversnelingen, prachtige flora en fauna, idyllische strand-eilandjes en de fascinerende Marroncultuur. Highlights

Verblijf in prachtig comfortabel resort met zwembad.

Kennismaking met de Marroncultuu. Imposante Ferulassi-vallen. Spannende tochten per korjaal. Leerzame jungle walk. Nachtelijke boot rit om op zoek te gaan naar kaaimannen.

Prijs 3 dagen 300 euro per persoon
Prijs 4 dagen 360 euro per persoon

 

 

3 daagse
€300,-
per person 
(inc. tax)


4 daagse
€360,-
per person
(incl. tax)

 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

tourschema 3 dagen

 
Vertrekdagen
Maandag en woensdag en vrijdag
Prijzen
Prijzen zijn op basis van 2 personen. Er geldt een toeslag voor oneven aantal personen. (Single toeslag)
Afwijkende vertrekdagen
Indien u wenst af te wijken van onze vaste vertrekdagen, gelieve contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.
Dag 1
Vandaag beginnen we aan onze natuur- en cultuurbelevenis en vertrekken vanuit Paramaribo in zuidelijke richting. Bij Paranam gaat de asfaltweg over in een laterietweg, langzamerhand komen de indrukwekkende woudreuzen en de dorpen tevoorschijn. Na ongeveer 190 km komen we aan bij het plaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht. We varen circa 45 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferulassivallen, waar u zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen, waar zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding staan. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw Jaw stroomversnelling. Na het “inchecken” heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen, waarna de lunch zal worden opgediend in buffetvorm. Na de lunch varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, de Ferullasi stroomversnelling of naar een prachtig zandstrand, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijk bubbelbad. Na het avondeten wordt er informatie verstrekt over de omgeving en uitleg gegeven over de Saramaccaanse cultuur. Hierna gaan wij een spannend avontuur tegemoet op zoek naar kaaimannen. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van het Amazone regenwoud ervaren.
Dag 2
Na de boswandeling heeft u tot de lunch de gelegenheid om te vissen, te zwemmen of gewoon langs de rivier in een hangmat te genieten van de natuurschoon en het prachtige uitzicht van het eiland. Na de lunch varen we per korjaal naar het dorp Nieuw Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met onder meer een kerk, de lagere school en een medische post. Na het avondeten, kunt u genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba worden uitgevoerd. De culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten.
Dag 3
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt zwemmen, een boswandeling maken, relaxen aan het zwembad of in een hangmat, of in alle rust genieten van de natuur. U kunt desgewenst ook meedoen aan excursies zoals een intensievere boswandeling of een bezoek brengen aan de kostgronden van de lokale bewoners. Na de lunch vertrek naar Paramaribo. Tourschema is weer onderhevig en kan worden aangepast alsmede de tijden. Programmaonderdelen zijn flexibel.
Vegetariërs
Voor de vegetariërs, is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)    
dag 1
heenreis
09.30 Vertrek vanuit Paramaribo 10.30 Pitstop Suralco 12.30-13.00 Aankomst Atjoni 13.00 Vertrek vanuit Atjoni naar Anaula 14.00 Aankomst op Anaula + Lunch 16.00 Zwemmen in de Sula 20.00 Avondeten 21.00 Nachtvaart
dag 2
08.00-10.00 Ontbijt 11.00 Dorpswandeling 14.00 Lunch 16.30 Boswandeling 20.00 Avondeten
dag 3
terugreis
08.00-10.00 Ontbijt 13.00 Lunch 14.00 Vertrek naar Atjoni 15.00 Aankomst Atjoni / Vertrek naar Paramaribo 18.00 Aankomst Paramaribo

Tourschema 4 dagen

Vertrekdag: vrijdag
Indien u wenst af te wijken van onze vaste vertrekdag, gelieve contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. Er geldt een toeslag voor oneven aantal personen. (Single toeslag)

Dag 1:
Vandaag beginnen we aan onze natuur- en cultuurbelevenis en vertrekken vanuit Paramaribo in zuidelijke richting.
Bij Paranam gaat de asfaltweg over in een laterietweg, langzamerhand komen de indrukwekkende woudreuzen en de dorpen tevoorschijn.
Na ongeveer 190 km komen we aan bij het plaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht.
We varen circa 45 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferulassivallen, waar u zult overnachten.
Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen, waar zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding staan.
Tevens passeren wij de onstuimige Jaw Jaw stroomversnelling.
Na het “inchecken” heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen, waarna de lunch zal worden opgediend in buffetvorm.

Na het avondeten wordt er informatie verstrekt over de omgeving en uitleg gegeven over de Saramaccaanse cultuur.
(l/d)

Dag 2:
In de ochtend hebben wij de gelegenheid om te vissen, te zwemmen of gewoon langs de rivier in een hangmat te genieten van het natuurschoon en de prachtige uitzichten vanaf het eiland.
Na de lunch maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt.
Tijdens deze boswandeling krijgen wij uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de Junglecommando’s van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun “onsterfelijkheidsrituelen”.
De overblijfselen van deze rituelen herinneren ons aan dit uniek stukje geschiedenis.
Na de boswandeling varen we per korjaal naar een onbewoond eilandje in de Ferulassi stroomversnelling met een prachtige zandstrand, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijk bruisbad.
Na het dinner staat er een spannend avontuur op het programma, de kaaimannentocht.
Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van het Amazone regenwoud ervaren. (o/l/d)

Dag 3:
Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw Aurora.
Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de unieke manier van leven van de lokale bevolking en hun traditionele gewoontes en gebruiken die hun voorouders meebrachten uit Afrika.
We brengen een bezoek een de missiepost met onder meer een kerk, een lagere school en een medische post.
Van Nieuw Aurora lopen wij naar het nabijgelegen dorp Gunsi waar de korjaal ons opwacht. Tijdens deze wandeling komen wij langs kostgrondjes met diverse gewassen van de lokale bewoners.
Na het avondmaal kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden.
Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba worden uitgevoerd.

De culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten

Dag 4:
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen.
U kunt zwemmen, een boswandeling maken, relaxen in de lounge of in een hangmat in alle rust genieten van de natuur.
Na de lunch varen we terug naar Atjoni, vanwaar we per bus vertrekken naar Paramaribo.

Tourschema is weer onderhevig en kan worden aangepast alsmede de tijden.
Programmaonderdelen zijn flexibel.

Voor de vegetariërs, is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)

dag 1
heenreis
09.30 Vertrek vanuit Paramaribo
10.30 Pitstop Suralco
12.30-13.00 Aankomst Atjoni
13.00 Vertrek vanuit Atjoni naar Anaula
14.00 Aankomst op Anaula + Lunch
16.00 Zwemmen in de Sula
20.00 Avondeten
21.00 Nachtvaart
dag 2
08.00-10.00 Ontbijt
11.00 Dorpswandeling
14.00 Lunch
16.30 Boswandeling
20.00 Avondeten
dag 3
08.00-10.00 Ontbijt
10.00 Gelegenheid om een Kerkdienst mee te maken
13.00 Lunch
20.00 Avondeten
21.00 Afsluiting met lokale band en traditionele dans
dag 4
terugreis
08.00-10.00 Ontbijt
13.00 Lunch
14.00 Vertrek naar Atjoni
15.00 Aankomst Atjoni / Vertrek naar Paramaribo
18.00 Aankomst Paramaribo

meeneemlijst

 • paspoort (u passeert een checkpoint)
 • bad/handdoek
 • zwemkleding
 • wandelschoenen
 • watersandalen
 • zonnebrandmiddel
 • hoed of pet
 • muskietengel
 • lange broek
 • t-shirt met lange mouwen
 • geld

contact / vragen  vertrekdata

  Voor de 3-daagse tour: maandag en woensdag, vanaf 2 personen mits beschikbaar.

  Voor de 4-daagse tour: vrijdag, vanaf 2 personen mits beschikbaar.

  In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

  • *Aantal dagen
   *gewenste vertrekdatum
   *aantal personen 3 dagen
   *gewenste vertrekdatum
   *aantal personen 4 dagen

  Anaula Nature Resort - Volledig verzorgd

  U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag een tour naar Anaula boeken.
  Prijs:
  De kosten van de 3 daagse tour zijn 300 euro per persoon op basis van bed-accommodatie. Let op: Deze tour vertrekt alleen op maandag en woensdag De kosten van de 4 daagse tour zijn 360 euro per persoon op basis van bed-accommodatie. Let op: Deze tour vertrekt alleen op vrijdag  
  Indien u boekt via de Webshop:
  U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
  Reserveren via de webshop:
  Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
  Voorwaarden:

  Voorwaarden: Let op. Lees voordat u boekt via de webshop de onderstaande voorwaarden:

  • U dient minimaal twee dagen van tevoren een tour boeken. Een boeking is pas compleet na de betaling.
  • Er geldt een single person fee voor single reizigers
  Overige manieren om te boeken:
  1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
  2. Mailen naar info@suriname-tour.com
  3. U kunt bellen op +597 8858495
  4. Contact via het contacformulier