Grade

Actief en Natuur

Voor 15 dagen maken we een rondreis door Suriname waarbij we mooie en bijzondere plekken zullen bezoeken. Tijdens deze tour gaan wij het natuur in en krijgt u verschillende diersoorten te zien waaronder apen, luiaarden, vogels, vlinders etc. Ook komt u de diverse bevolkingsgroepen en culturen tegen tijdens deze mooie rondreis.

 

We bezoeken het:

 • Isadou: Boven Suriname gebied bezoeken waar je de Marron bevolking zult vinden. Hier krijgt u te zien hoe simpel deze bevolkingsgroep leeft, bezoekt de een van de nabije dorpen voor een dorpswandeling, een boswandeling krijgt u veel meer te horen over de flora en fauna van Suriname en een heerlijke duik in een van de stroomversnellingen.
 • We maken een stop in Nickerie, het rijst district, en ook in Bigipan. Voor vogelliefhebbers is Bigipan een ideale plek om te bezoeken. Je ziet de reigers, roofvogels, steltlopers en de hele mooie rode ibissen.
 • Raleighvallen & Voltzberg waarbij je de voltzberg zult bewandelen en een bezoekje aan een van de mooie watervallen van Suriname, de Moedervallen
 • Galibi zeeschildpadden & Frans Guyana: een bezoekje aan het inheemse dorp Galibi en daar zult u de schildpadden gaan spotten in de avonduren. Ook brengt u een bezoekje aan  Frans Guyana in het stadje St. Laurent. Het seizoen van de schildpadden is van Februari tot en met Augustus. Indien u de tour buiten het seizoen boekt, wordt de Galibi tour normaal uitgevoerd alleen val het schildpadden bezoek dan weg. In de plaats daarvan brengt u een bezoekje aan de Tijgerbank en krijgt een u een culturele optreden.
 • Voor een beetje geschiedenis kunt u kiezen om een fietstocht of een boottrip te maken naar commewijne. Hier bezoeken we diverse plantages waarbij u te weten komt over hoe het vroeger eraan toe ging op de plantages.
 • Brownsberg & Ston Island: Brownsberg is een van de natuurreservaten hier maakt u een leuke wandeling naar de watervallen en na deze watervallen gaat u naar ston Island om te overnachten.
 • We zullen dan de tour afsluiten met een relaxte boottrip om dolfijnen te spotten.

 

Accommodatie:

De overnachting voor Raleighvallen & Voltzberg, Ston Island, Isadou en Galibi is een hele simpele bedden accommodatie. Het is een basic lodge met bedden alleen is het bad en toilet gedeeld.

De accommodatie in Nickerie is een comfortabele hotel, hotel Regency.
De accommodatie in Paramaribo is Eco Resort. Het is heel centraal gelegen, u bent 15 minuten verwijderd van het centrum en 5 minuten van de uitgaansgelenheden, restaurants en cafe.

De accommodatie op Raleighvallen in onder beheer van Stinasu, een natuurbeheer organisatie die zich bezighoud met natuurbehoud van raleighvallen en ook van brownsberg. De accommodatie is midden in de natuur gebouwd waardoor dit de overnachtingen ook heel erg bijzonder maakt.

 

Note: Voor alleen reizigers of degene die hun eigen kamer willen wordt er een Single toeslag van € 250,- p.p erbij berekent. Dit geldt voor de accommodatie in Nickerie en in Paramaribo.

Indien u het niet erg vind om de kamer te delen met iemand anders, dan wordt u geplaatst met iemand van hetzelfde geslacht.

 

Inbegrepen in de tour:

 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) tijdens de tours
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Bus en boot vervoer in het binnenland
 • Activiteiten en entreegelden tijdens de tour
 • Nederlands of Engelssprekende lokale reis begeleiders
 • De accommodatie in Paramaribo is het ontbijt inbegrepen
 • Wandeling Brownsberg naar de uitkijkpunten en de watervallen
 • Bezoek Marrondorp in het binnenland
 • Boottocht op het Boven Suriname rivier
 • Boottocht naar Galibi
 • Bezoek Bagno in St. Laurent (Frans Guyana)
 • Nachtelijke bezoek aan de schildpadden legstrand (per boot, seizoen van Feb.-Aug.)
15 dagen Rondreis Suriname

Meerdaagse tour

1 to 4 persons
€ 1.400,- p.p.

5 to 7 persons
€ 1.300,- p.p.
8 to 11 persons
€ 1.250,- p.p.
12 to 16 persons
€ 1.250,- p.p.
kinderen tot 15 jaar
15% korting
grade
Adventure:
Nature:
Culture:
Historic:
Appreciation:
 • Veilig betalen

 • Touroverzicht


 •  

15 dagen Rondreis

Rondreis Suriname

€1.400,00 p.p. (vertrek vanaf 2 personen)

dag 1
Dag 1 Stadstour:
Tijdens deze tour gaat u bezoekjes brengen aan diverse locaties en musea in Paramaribo. U ziet de woningen die nog in hun oude staat zijn behouden en ook op het werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Er wordt u diverse leuke verhalen verteld over hetgeen dat u allemaal te zien krijgt.
Plekken die u zult bezoeken:
Onafhankelijkheidsplein
Fort zeelandia
Palmentuin
Waterkant
Synagoge & Moskee
Kathedraal
dag 2-5
Dag 2 – 5 Raleighvallen & Voltzberg:
Om 07.30 vertrekt u vanaf Sidewalk cafe ‘t Vat naar witagron. Dit is een een 4 uur durende auto/bus reis. Vanaf Witagron gaat u verder met de boot naar Raleighvallen. De duur van de bootreis is 3 of 4 uren afhankelijk van het getij.
Dag 1 van Raleighvallen is alleen reizen dus aangekomen op raleighvallen zullen wij geen activiteiten ondernemen en dat is voor u om lekker bij te komen en te genieten van uw omgeving.
Dag 2 gaat u de Voltzberg bewandelen. Tijdens deze tocht gaat u door de jungle naar de top van de berg. Hier ziet u diverse diersoorten en dan komt u ook de bijzondere vogel tegen, genaamd de Rotshaan. Aangekomen op de top van de berg kunt u genieten van het hele mooie uitzicht van de jungle. Nadat u genoten heeft keren we terug naar de kamp waar u kunt uitrusten en napraten over hetgeen dat u allemaal gezien.
Dag 3 gaan we de Moedervallen bezoeken. Dit is een dagje dat lekker relax is en genieten van de watervallen.
Dag 4 Na het ontbijt keren we terug richting Paramaribo naar de volgende bestemming.
dag 5
Dag 5 Overnachting op Palulu, overbridge of colakreek:
Op deze dag keren wij niet helemaal terug naar Paramaribo we zullen overnachten op een van de locatie, afhankelijk van de grootte van de groep en de beschikbaarheid van locaties.
dag 6-7
Dag 6 – 7 Brownsberg Ston Island
Na het ontbijt beginnen we onze reis naar Brownsberg. Daar gaan we een wandeling maken naar de watervallen. Hier komt u verschillende dieren tegen zoals:
apen
boskonijn
de blauwe vlinder
kikkers
andere insectenNa de wandeling keren we terug naar het plateau waarbij we gaan lunchen en u kunt genieten van het mooie uitzicht. Na de lunch gaan we naar Ston Island waar de overnachting zal plaatsvinden.
Dag 2 van Ston Island gaat u een rondvaart maken op het Stuwmeer waarbij u het dam van dichtbij kunt bekijken en de gids zult u ook mooie verhalen vertellen over het stuwmeer.
dag 7-9
Dag 7 – 9 Isadou
Na de rondvaart op het Stuwmeer gaan we dan naar Isadou. Van Ston Island uit rijden we naar Atjoni/Pokigron. Daar zullen we in de boot stappen en 45 minuten varen naar Isadou. Isadou is een hele mooi resort waar u ook helemaal tot rust zult komen. De activiteiten die u zult doen in de 3 dagen dat u daar bent zijn:
Boswandeling: Hier vertelt de gids over de flora en fauna en op goed geluk komt u dieren tegen
Dorpswandeling: Gaat u naar een van de nabije dorpen, waar u een wandeling krijgt op het dorp en de gids vertelt u over de bewoners en de taal. U krijgt ook de lagere school te zien en de medische post.
Nachtvaart: Na het avondeten gaat u met de gids en bootsman op zoek naar kaaimannen. Tijdens deze vaart geniet u ook van de rust dat de rivier brengt
Zwemmen in de stroomversnelling: hier geniet u van de natuurlijke massage wanneer het water tegen uw rug aankomt.
dag 10-11
Dag 10 – 11 Nickerie – Bigipan
Om 08.30 vertrekken we naar Nickerie. Onderweg maken we een paar tussenstops in Groningen, Wageningen en Coronie. In Nickerie aangekomen maken we ook een hele leuke wandelingen. We gaan naar de markt en Zeedijk waar u geniet van de mooie zonsondergang.
Dag 2 gaan we naar het Bigipan reservaat. Daar gaat u een boottrip maken door het reservaat waarbij u diverse vogelsoorten tegen zult komen waaronder roofvogels, steltlopers, reigers en de hele bekende rode ibis. Naast deze vogelsoorten komt u ook andere diersoorten tegen. Voor degene die een een modderbad willen nemen is er daarvoor ook de gelegenheid het te doen. Na deze leuke rondvaart keren we dan terug naar Nickerie waarbij de reis terug naar Paramaribo zal starten.
dag 12
Dag 12 Galibi zeeschildpadden & Frans Guyana
Om 08.30 vertrekken we vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat naar Albina. Dit is een auto/bus reis van 2-3 uren, we rijden door Commewijne waarbij u diverse tentjes zult zien die fruit- en groentesoorten verkopen. Verder maken we een stop op Moiwana en zult de gids het verhaal vertellen van dat gebied en waarvoor de monumenten daar staan.
Op Albina aangekomen stapt u daar in de boot voor de oversteek naar Galibi.Op Galibi aangekomen krijgt u een kleine rondwandeling op het dorp. Na het avond eten gaat u samen met de gids de boot in en langs het strand varen op zoek naar de schildpadden.
Bij het spotten van de schildpadden maakt u het heel proces mee hoe de schildpad haar eieren legt.
dag 13
Dag 13 Frans Guyana – Paramaribo
Na het ontbijt keren we terug naar Albina, maar voordat we daar aankomen maken we een stop in Frans Guyana, in het stadje Saint Laurent. Op Saint Laurent maakt u een kleine wandeling op de markt (indien die er mocht zijn), inkopen doen in een van de grote supermarkten en een bezoekje aan de bagno, de gevangenis waarin Papillon gezeten heeft.
Na dit bezoekje varen we dan naar albina en rijden we terug naar Paramaribo.
dag 14
Dag 14 Fietstocht naar plantages in Commewijne.
Om 08.30 vertrekken we vanuit fietsen in Suriname aan de grote combeweg per fiets naar commewijne om verschillende plantages te bezoeken. De plantages die bezocht zullen worden zijn:
Fort nieuw Amsterdam
Johanna Margaretha
Rust & Werk
Frederiksdorp
PeperpotEr wordt gefietst naar leonsberg waar de oversteek gedaan zal worden naar Nieuw Amsterdam. Daar brengt u een bezoekje aan het openlucht museum, na dit bezocht te hebben gaat de tocht dan verder naar de andere plantages. De gids zult de u diverse verhalen vertellen omtrent die plantages. Er zal stops gemaakt worden om de heerlijke fruitsoorten te proeven die verkocht worden. Nadat u de plantages bezocht heeft keren we dan weer terug naar fietsen in suriname om de fietsen af te geven.
dag 15
Dag 15 Dolfijnen spotten
Deze dag sluiten we af met een relaxte boottrip om dolfijnen te gaan spotten en genieten van een mooie zonsondergang. De dolfijnen die u zult zien zijn de rivierdolfijnen, genaamd de Profusu dolfijnen. Op goed geluk komen ze heel dichtbij en geven ze natuurlijk ook een mooie show.

Tijdschema

Tourschema is weersonderhevig kan worden aangepast alsmede de tijden.
Programma-onderdelen zijn flexibel.

Voor de vegetariers, is er een speciaal menu. (mits dit op voorhand expliciet is aangegeven)

dag 1
Stadstour
08.30 Vertrek vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat
12.00 Afloop city tour
dag 2
Vertrek naar raleighvallen
07.30 Vertrek vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat
08.30 Tussenstop voor een klein ontbijtje
12.30 Aankomst Witagron + Lunch
13.30 Varen naar Raleighvallen
16.30 Aankomst op Raleighvallen
19.00 Avondeten
dag 3
Voltzberg
08.00 Ontbijt
10.00 start wandeling naar de Voltzberg
12.00 lunch
14.00 Terug op de kamp
19.00 avondeten
dag 3
Moedervallen
08.00 ontbijt
10.00 vertrek naar de Moedervallen
12.00 lunch
19.00 avondeten
dag 5
Vertrek uit Raleighvallen
08.00 ontbijt
10.00 vertrek terug naar Witagron
13.00 Aankomst Witagron + Lunch
16.00 Aankomst palulu/overbridge of cola kreek
19.00 avondeten
dag 6
Vertrek naar Brownsberg
10.00 ophaal naar Brownsberg
12.00 Aankomst op brownsberg
12.30 Start wandeling naar de watervallen
15.00 terug op het plateau + lunch
16.30 vertrek naar Ston island
19.00 avondeten
dag 7
Varen Ston Island – Isadou
08.00 ontbijt
10.00 varen stuwmeer
12.00 vertrek van ston island naar Isadou
14.00 Aankomst op Isadou + lunch
16.00 boswandeling
19.00 Avondeten
21.00 nachtvaart
22.00 terug op het resort
dag 8
Isadou
08.00 ontbijt
10.00 Dorpswandeling
13.00 terug op het resort + lunch
16.00 varen naar de stroomversnelling
19.00 avond eten
dag 9
Vertrek terug naar Paramaribo
08.00 ontbijt
11.00 uitchekken
12.00 lunch
13.30 vertrek terug naar Paramaribo
17.30 Terug in Paramaribo
dag 10
Vertrek naar Nickerie
08.30 vertrek vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat
09.30 Aankomst Saramacca – Groningen
10.00 vertrek naar Wageningen
11.00 Aankomst Wageningen
12.00 Coronie
13.00 Aankomst Nieuw-Nickerie + lunch
16.00 vertrek naar Zeedijk
19.00 Avond eten
dag 11
Bezoekje Bigipan
08.00 ontbijt
10.00 vertrek naar Bigipan
12.00 lunch
14.00 vertrek terug naar Paramaribo
18.00 Aankomst Paramaribo
dag 12
Vertrek naar Galibi
08.30 Vertrek vanuit Sidewalk cafe ‘t Vat
11.00 Aankomst Albina
13.00 Aankomst Galibi + lunch
15.00 rondwandeling op dorp
18.00 avondeten
22.00 Spotten van de Schildpadden
dag 13
Vertrek naar Frans Guyana
08.00 Ontbijt
10.00 Vertrek naar Frans Guyana, Saint Laurent
12.00 Aankomst Frans Guyana + rondwandeling + lunch
14.00 vertrek naar Albina
14.15 aankomst Albina en terug naar Paramaribo
dag 14
Fietstour Commewijne
08.30 Vertrek vanuit Fietsen in Suriname
09.00 Aankomst Leonsberg
09.30 Aankomst Nieuw Amsterdam
12.00 Lunch
17.00 terug Fietsen in Suriname
dag 15
Dolfijnen spotten
16.00 Vertrek vanuit leonsberg
18.00 Kleine rondwandeling Johanna Margretha
19.00 terug Leonsberg

Meeneemlijst

 • wandelschoenen
 • zonnebrandmiddel
 • hoed of pet
 • muggen repellent
 • kleine rugtas
 • paspoort
 • schone kleding
 • lange mouw hemd
 • lange broek
 • camera
 • zwemkleding
 • handdoek
 • waterschoenen
 • zonnebril

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 2 personen
In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / vragen ?


  • 0 €
Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

15 dagen Rondreis Suriname

U heeft de pagina’s goed doorgelezen en wilt graag de 15 dagen rondreis Suriname boeken. Er zijn verschillende opties om deze tour te boeken bij ons, neem deze pagina goed door en maak een keus uit de verschillende opties.

Prijs:

De kosten van deze 15 dagen Rondreis Suriname is 1400 euro per persoon. Er is een 100% vertrekgarantie vanaf 2 personen.
Indien u boekt via de Webshop:
U vult het formulier in en wordt verder geleid in onze webshop nadat u uw gegevens hebt ingevuld en op de knop: “in de winkelwagen” hebt geklikt.  
Reserveren via de webshop:
Indien u alleen wilt reserveren voor de tour kan dit ook via de webshop, u moet dan bij het betalingsproces voor de optie: “reservering” kiezen. U verplicht zich tot niks bij een reservering. Wij nemen na de boeking per e-mail contact met u op.  
Voorwaarden:
Let op voordat u boekt via de webshop neem de onderstaande voorwaarden door:
 • De tour heeft een vertrekgarantie elke dag van de week vanaf 2 personen.
 • Twee dagen tevoren boeken is vereist, een boeking is pas compleet na de betaling.
 • U verplicht u nog tot niks door het formulier in te vullen en te reserveren.
Overige manieren om te boeken:
 1. Bij ons kantoor in Parmaribo (zie contact)
 2. Mailen naar [email protected]
 3. U kunt bellen op +597 8858495
 4. Contact via het contactformulier
 

Locatie